cuvantul liber este un cotidian local muresean care prezinta stirile de actualitate, editorialul zilnic, Cuvantul liber, mures, ziar muresean, ziar mures, stiri mures, anunturi, editorial, cotidian, cotidian local, cotidian local mures, meteo, curs valutar, horoscop, judetul mures, ziar, articol, anunt, mica publicitate, informatie, stiri locale cuvantul liber este un cotidian local muresean care prezinta siturile de actualitate, editorialul zilnic, de asemenea cuvantul liber Cuvantul liber, mures, ziar muresean, ziar mures, stiri mures, anunturi, editorial, cotidian, cotidian local, cotidian local mures, meteo, curs valutar, horoscop, judetul mures, ziar, articol, anunt, mica publicitate, informatie, stiri locale


VINERI, 8 AUGUST, 2014  •  ANUL XXVI; NR. 152 (6360)

  USD EURO
 BNR  3.3189  4.4405
Alte banci... 
 1 g aur=138,9865 lei


08.08.2014
Astazi 30°C, 20% sanse de precipitatii; Maine 28°C, 40% sanse de precipitatii

Centrul de prevedere a vremii, Sibiu


web design realizare site-uri web logo carti de vizita gazduire siteLa Muzeul de Etnografie si Arta Populara din Targu-Mures,
Expozitia "MINERALIA"


- Cultural -
nr. 505 / 18 Martie, 2010

Incepand de vineri, 19 martie, si pana duminica, 21 martie, intre orele 10 _ 19, Muzeul de Etnografie si Arta Populara din Targu-Mures va gazdui Expozitia "Mineralia", ce cuprinde minerale, bijuterii, pietre semipretioase, fosile, geme.

Editia de anul trecut a expozitiei ,,Mineralia", organizata in toamna, a avut un real succes, luand in considerare numarul mare de vizitatori (elevi si adulti) si reactiile favorabile din partea acestora.

Cea de a cincea editie a expozitiei temporare cu vanzare "Mineralia" va fi deschisa pentru trei zile, in centrul orasului, de aceasta data, la parterul Muzeului de Etnografie.

Expozantii vor prezenta produse provenite din intreaga lume, care vor avea un singur numitor comun: piatra.

Bijuteriile sunt confectionate in exclusivitate din piatra naturala, de podoaba ori semipretioase, coral, sidef, chihlimbar sau perle, iar lor li se vor adauga flori de mina, fosile si meteoriti.

Toate acestea pot fi vazute in cele mai diverse prezentari, in cadrul expozitiei din acest week-end. Nu vor lipsi nici cartile si enciclopediile pe teme mineralogice si petrografice, dupa cum ne spunea Angela Saplacan, muzeograf la Muzeul de Stiintele Naturii din Targu-Mures.

Letitia Bota
Ziarul nu apare in
zilele de luni.


 Targu Mures
 ARTA:
Tatal Fantoma, sambata, 19 mai, ora 20,00


 Sala Mare:
18:00
06.06.2014
- sectia romana -
"Contra Iubirii” de Esteve Soler, in regia lui Radu Alexandru Nica; la Sala "Parking” (intrarea dinspre Sala Mica)


 Filarmonica de Stat
20 martie ora 19
Concert Alexandru Tomescu
Cunoscutul violonist Alexandru Tomescu a revenit ieri, 20 martie, ora 19, pe scena Palatului Culturii din Targu-Mures, cu un concert de exceptie, in care a interpretat o pagina deosebita a literaturii pentru vioara, Concertul in la minor de A. Dvorak. Evenimentul muzical l-a avut la pupitrul dirijoral pe Horia Andreescu, maestrul aducand in atentie, impreuna cu Filarmonica de Stat Targu-Mures, creatia simfonica a compozitorului muresean Csiky Boldizsár, cu lucrarea "Concertatio”. In partea a doua a concertului au rasunat acordurile Simfoniei nr.5 in do minor de Ludwig van Beethoven. Biroul de presa al Consiliului Judetean Mures

rca ieftin

bebe strumf