cuvantul liber este un cotidian local muresean care prezinta stirile de actualitate, editorialul zilnic, Cuvantul liber, mures, ziar muresean, ziar mures, stiri mures, anunturi, editorial, cotidian, cotidian local, cotidian local mures, meteo, curs valutar, horoscop, judetul mures, ziar, articol, anunt, mica publicitate, informatie, stiri locale cuvantul liber este un cotidian local muresean care prezinta siturile de actualitate, editorialul zilnic, de asemenea cuvantul liber Cuvantul liber, mures, ziar muresean, ziar mures, stiri mures, anunturi, editorial, cotidian, cotidian local, cotidian local mures, meteo, curs valutar, horoscop, judetul mures, ziar, articol, anunt, mica publicitate, informatie, stiri locale


VINERI, 8 AUGUST, 2014  •  ANUL XXVI; NR. 152 (6360)

  USD EURO
 BNR  3.3189  4.4405
Alte banci... 
 1 g aur=138,9865 lei


08.08.2014
Astazi 30°C, 20% sanse de precipitatii; Maine 28°C, 40% sanse de precipitatii

Centrul de prevedere a vremii, Sibiu


web design realizare site-uri web logo carti de vizita gazduire siteCOMUNICAT A.N.P.I.
Cazul FNI NU se prescrie! Al treilea dosar FNI - trimis de ANPI la CEDO, Strasbourg


- Comunicate -
nr. 125 / 28 Iunie, 2003

1. Aducem la cunostinta investitorilor FNI si a intregii opinii publice ca ANPI s-a judecat la Curtea Suprema de Justitie, intr-un dosar FNI, de contencios, contra Guvernului Romaniei. Actiunea ne-a fost respinsa prin decizie definitiva si irevocabila. In urmatoarele zile acest al treilea dosar FNI va fi inscris pe rolul CEDO Strasbourg.

Reamintim ca ANPI are, deja, de peste un an, alte doua dosare inscrise pe rolul CEDO Strasbourg, dupa ce ne-au fost respinse in Romania la toate nivelele de jurisdictie. Toti cei 8500 de investitori inscrisi in ANPI trebuie sa manifeste incredere si rabdare, pentru a da posibilitate Curtii sa studieze dosarele, avand in vedere ca un astfel de proces dureaza 3-4 ani. De indata ce vom primi vesti de la CEDO, le vom face publice.

Precizam ca cele 3 dosare intentate, de ANPI, CNVM, Guvernului Romaniei si Parchetului General, sunt dosare civile, de contencios, si acuza incalcarea de catre aceste institutii ale statului a drepturilor exclusive si inalienabile ale TUTUROR investitorilor FNI, drepturi prevazute expres de legea fondurilor deschise de investitii. La inscrierea investitorilor in ANPI, pentru a fi parte in aceste dosare, nu este necesara plata taxei de timbru. Deoarece drepturile vizate sunt ale tuturor investitorilor FNI, chiar si ale celor care nu fac parte din ANPI, in prezent, putem inscrie fara nici o limitare, deoarece nu a fost nevoie sa precizam instantelor componenta asociatiei. Doar in masura in care CEDO va admite, de principiu, actiunile ANPI, in faza finala, va fi nevoie de precizarea numelor si pretentiilor membrilor ANPI, pentru a li se acorda despagubirile cerute. Este evident ca de rezultatele pe care le vom obtine la CEDO Strasbourg vor beneficia numai membrii ANPI.

2. Facem, totodata, cunoscut ca, in urma consultarii investitorilor, organizata de AVAB, in martie-mai 2002, trei persoane din conducerea asociatiei, in frunte cu presedintele ANPI, Mihai Nicolaevici, de profesie economist, au fost alese in Consiliul de Incredere al FNI. AVAB nu a vrut sa recunoasca alegerea facuta de investitori, dorind sa promoveze in acest consiliu persoane fara cunostinte de specialitate, usor manipulabile, pe care sa le manevreze in interesul statului. Datorita acestei situatii, ANPI anunta intentarea unui al patrulea proces privind FNI, impotriva AVAB si CNVM, proces de contencios, prin care am cerut anularea masurilor ilegale luate de cele doua institutii, cu privire la alegerea Consiliului de Incredere.

Informam investitorii FNI ca membrii alesi ai Consiliului de Incredere sunt in imposibilitate sa-si desfasoare activitatea datorita faptului ca institutiile statului roman, cu atributii in materie, refuza sa ne puna la dispozitie portofoliul, arhiva, buletinele de vot, pentru verificare, si banii ramasi in fond, sechestrati fara nici un drept de catre stat, inca din anul 2000. In masura in care am putea intra in posesia actelor si a banilor FNI, apreciem ca am fi in masura, in cateva luni de zile, sa stabilim precis vinovatiile si sa solicitam celor vinovati despagubirea TUTUROR investitorilor FNI.

3. In ultimele luni, in baza unor informatii provenind de la ANI-FNI, intreaga presa a relatat, in mod repetat, despre existenta unui termen de prescriptie de 3 ani, cu scadenta la 24.05.2003, privind intentarea unor actiuni civile, in daune, statului roman. Informam investitorii FNI ca aceste STIRI sunt FALSE si au avut doar rolul de a deruta si descuraja pe investitorii dornici sa-si recupereze banii!

Procesele in daune comporta cheltuieli mari si probleme complicate in instanta, motiv pentru care nu au fost accesibile marii majoritati a investitorilor. De aceea, ANPI a renuntat din start la aceasta cale si am gasit alte cai mai simple si mai ieftine, pe care le-am urmat.

Cu privire la prescriptie, precizam ca ea este suspendata pe perioada desfasurarii dosarului penal FNI, care poate sa mai dureze mult timp de-acum inainte. Abia dupa terminarea dosarului penal mai curge un termen de prescriptie de 3 ani, pentru adresarea de actiuni civile in daune, de tipul celei privind contractul de garantie cu CEC. De aceasta prevedere legala beneficiaza toti cei 230.000 de investitori FNI care au facut plangere penala la Politie in anul 2000, adica peste 90% din totalul investitorilor FNI. Doar pentru cei 20.000 de investitori care nu au facut plangere la Politie, calea unui proces in daune s-a prescris. Acesti 20.000, ca si ceilalti 230.000 indicati mai sus, deci, TOTI INVESTITORII FNI pot beneficia de rezultatele actiunilor civile ANPI, daca se inscriu in asociatie.

4. Subliniem ca ANPI a fost proiectata ca o asociatie pentru toti investitorii FNI a caror inscriere nu este limitata decat de optiunea proprie. Toti cei care doresc sa ni se alature trebuie sa ne trimita, prin posta, o copie a carnetului de investitor FNI si un plic timbrat autoadresat, pe adresa: ANPI, str. Popa Tatu nr. 71, sector 1, Bucuresti. In Bucuresti, acordam consultanta si facem inscrieri, la sediul indicat mai sus, in fiecare vineri, intre orele 17-20, si sambata, orele 10-14. Informatii suplimentare, la telefon 021/666 29 68.

In perioada 1.05.2003-1.10.2003, contributia unica platita de investitori pentru sustinerea dosarelor este de 4 la mie, raportata la valoarea detinuta la 24.05.2000, dar nu mai putin de 100.000 lei, pentru sume de pana la 25.000.000 lei. Contributia se modifica la fiecare 6 luni, in functie de necesitatile ANPI.MIHAI NICOLAEVICI,
presedinte ANPI
Ziarul nu apare in
zilele de luni.


 Targu Mures
 ARTA:
Tatal Fantoma, sambata, 19 mai, ora 20,00


 Sala Mare:
18:00
06.06.2014
- sectia romana -
"Contra Iubirii” de Esteve Soler, in regia lui Radu Alexandru Nica; la Sala "Parking” (intrarea dinspre Sala Mica)


 Filarmonica de Stat
20 martie ora 19
Concert Alexandru Tomescu
Cunoscutul violonist Alexandru Tomescu a revenit ieri, 20 martie, ora 19, pe scena Palatului Culturii din Targu-Mures, cu un concert de exceptie, in care a interpretat o pagina deosebita a literaturii pentru vioara, Concertul in la minor de A. Dvorak. Evenimentul muzical l-a avut la pupitrul dirijoral pe Horia Andreescu, maestrul aducand in atentie, impreuna cu Filarmonica de Stat Targu-Mures, creatia simfonica a compozitorului muresean Csiky Boldizsár, cu lucrarea "Concertatio”. In partea a doua a concertului au rasunat acordurile Simfoniei nr.5 in do minor de Ludwig van Beethoven. Biroul de presa al Consiliului Judetean Mures

rca ieftin

bebe strumf