COALIȚIA CU TREI GUVERNE!

Distribuie pe:

Pandemia care bântuie România, din primăvara anului trecut, care continuă să atace, cu și mai mare forță, mii de persoane, în fiecare zi și în prezent, la care se adaugă criza politică ce ține sub presiune Guvernul tripartid Cîțu, a sufocat economia și finanțele țării. Rezultatul: s-a accentuat criza economico-financiară, au crescut prețurile la multe produse alimentare (carnea de miel), industriale (mai ales la materiale de construcție) cu zeci de procente, cursul de schimb leu/euro (aproape 5 lei), inflația cu peste 3%, șomajul, la fel, iar veniturile populației au scăzut foarte mult, în schimb a crescut sărăcia.

Creșterea cursului de schimb, precum și a roborului le dă mari dureri de cap celor care au credite luate de la bănci. Ca urmare, euro a ajuns să se plătească cu aproape 5 lei la cumpărare, de la casele de schimb valutar, astfel s-au scumpit produsele alimentare și industriale, carburanți, energia electrică și gazele naturale, serviciile, medicamentele, încât milioane de români își duc viața la limita sărăciei, mulți dintre ei chiar sub pragul acesteia.

Deocamdată, Guvernul Cîțu, format din trei guverne ale celor trei partide (care formează coaliția de guvernare), nu sunt interesate să găsească soluțiile și măsurile concrete pentru a stăvili efectele

dezastruoase, produse de pandemie și criza financiar-economică.

USR-Plus, în frunte cu cei doi președinți, Barna și Cioloș, nu-i interesează viața grea în care trăiesc românii, stoparea crizelor din sistemul sanitar și economie, ci cum să lovească în Guvern, în mod special în prim-ministrul Cîțu, încât acesta să nu aibă nicio putere asupra activității miniștrilor USR-Plus, cum s-a întâmplat cu demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Dan Barna și Cioloș sunt preocupați de punerea în operă a propriilor interese și a susținătorilor lor, nu de înfăptuirea promisiunilor făcute în campania electorală - stoparea corupției, îndreptarea legilor strâmbe și ambigue din justiție, votate în timpul guvernării PSD, mai ales în timpul lui Dragnea și Iordache. De Ciuma Roșie, cum le plăcea USR-Plus, Barna și ai lui să numească PSD-ul, slogan de care au uitat, fiind preocupați de PNL și, în special de premierul Florin Cîțu, pe care vor să-l înlocuiască cu Ludovic Orban, pe care, după alegerile parlamentare, la formarea coaliției de guvernare, nu-l mai voiau, nici în ruptul capului, ca prim-ministru. Interesant joc, care demonstrează clar că sunt preocupați numai de propriile lor interese, nu ale românilor și soarta țării aflată în mare dificultate economică și de criză sanitară din cauza pandemiei.

Ca urmare, nu e de mirare că USR-Plus a ajuns să fie sancționat de propriul electorat, încât a coborât pe locul patru în sondaje, urcând pe locul trei AUR, românii începând să susțină partidele de extremă dreaptă, AUR și alți aliați ai lor.

Din felul cum acționează și pretențiile absurde pe care le are în coaliția de guvernare USR-Plus, nu dă semne că îi pasă de problemele extrem de grele și dificile în care se află România, poporul român al cărui nivel de trai este pe ultimul loc între cele 27 de state, câte sunt în Uniunea Europeană, că s-a ajuns să se importe 80% din produsele alimentare, la prețuri tot mai mari, din cauza creșterii cursului de schimb leu/euro. De fapt, leul a ajuns un “șoricel” în fața monedei europene. Grav este faptul că deficitul comercial crește, ajungând la miliarde de euro, costuri care sunt plătite de populație, nu de USR-Plus și celelalte partide parlamentare. Este rușinos faptul că importăm până și usturoiul din China, ceapa, ouăle și merele din Polonia, salată și roșii din Turcia și Italia, carnea de porc și de pui din Ungaria și Germania, morcovi, pătrunjel și alte legume din Israel, Spania, Grecia, în timp ce România se află pe locul trei în Uniunea Europeană, cu o suprafață agricolă ce ar putea hrăni 80 de milioane de oameni, dacă guvernele de după '90 ar fi fost preocupate, cât de cât, de sprijinirea fermierilor români, de modernizarea agriculturii și extinderea irigațiilor, nu să le lase să fie distruse, ca și pomicultura, de persoane inconștiente, rău intenționate, prin faptele lor, de care pot fi acuzați și miniștrii agriculturii, împreună cu subordonații lor.

De neînțeles este atitudinea guvernanților și Parlamentarilor față de nepăsarea adoptării unor legi care permit vânzarea terenurilor agricole, a livezilor și viilor, persoanelor străine care au cumpărat cele mai fertile terenuri agricole, la prețuri de nimic (la nivel de țară, milioane de hectare) în Bărăgan, Timiș, Oltenia, Transilvania, Dobrogea, unor investitori din Italia, Germania, Austria, Ungaria, Turcia, arabi și din alte țări, în timp ce la ei în țară vinderea terenurilor către străini este interzisă.

Este adevărat că fermierii străini lucrează pământul cu tehnologii moderne, după reguli științifice, cu randamente productive pe măsură. Însă, aceștia nu sunt interesați să cultive produse care să se consume de către români (legume, fructe, carne, lapte și produse finite, prelucrate din aceste materii prime), ci grâu, porumb, soia, floarea-soarelui, pe care le expediază în țările lor, unde sunt prelucrate, și noi le importăm la prețuri din care obțin un profit mare pentru țările lor, nu pentru România.

De exemplu, vând grâul și porumbul la prețul de 0,50 de lei/kg, noi importăm făină și grâu din Ungaria și Germania (până și cocă, produse de panificații) la prețuri de câteva ori mai mari. La fel se întâmplă și cu porumbul, care este prelucrat în hrană pentru animale, iar floarea-soarelui și soia în ulei, produse realizate din materii prime românești, pe care le importăm la prețuri mult mai mari.

Întrebare: cât va mai scădea leul și cât vor mai crește prețurile și inflația? Nici specialiștii în domeniu nu pot da un răspuns. Ca urmare, creșterea economică, cu care se laudă guvernanții, nu va duce la îmbunătățirea nivelului de trai al românilor, ci, din contră, va adânci sărăcia și prăpastia dintre bogați și săraci, românii vor fi tot pe ultimul loc în UE în ceea ce privește nivelul de trai. Deci, din momentul când restricțiile pandemiei le vor permite, vor pleca și mai mulți (și cei care s-au întors acasă) să muncească în străinătate.

În concluzie, nenorocirile și sărăcia românilor vor dura până când actuala coaliție nu va mai avea trei guverne. Fiecare partid guvernează în funcție de interesele lui, prin miniștri proprii care nu sunt subordonați prim-ministrului, ci președintelui de partid, conform protocolului de guvernare semnat după criza guvernamentală, prin demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Mai exact spus Prim-ministrul a rămas fără portofoliu atâta timp cât nu are voie să demită un ministru fără aprobarea lui Dan Barna, Kelemen Hunor și Ludovic Orban.

Lasă un comentariu