„A plătit altul în locul tău"

Distribuie pe:

Pe 30 aprilie 2002 în Colegiul La Grange-Missouri, în ultimul an de studiu, la clasa  „Tinerii lui Hanibal", se pregătea examenul final.

Când profesorul a intrat în clasă toți erau preocupați să-și aducă aminte ceea ce au învățat un an întreg. Era ultimul examen. Profesorul a dat fiecăruia testul și i-a rugat să-l lase cu fața în jos, pe bancă. Le-a spus că era un test greu, o temă pe care ei nu o studiaseră... Un murmur a umplut sala. Elevii erau nemulțumiți. Apoi  le-a spus să întoarcă foile și să înceapă examenul.

Studenții au întors foile și, spre surprinderea lor,   au descoperit că testul era deja făcut. La sfârșitul testului era scris: „Ai ajuns la ultimul tău examen. Toate răspunsurile tale sunt exacte; ai nota 10. Ai trecut cu bine examenul fiindcă Profesorul tău l-a făcut pentru tine."

Apoi profesorul i-a întrebat pe fiecare: „Ce notă ai luat?" „Zece." Profesorul a continuat: „Îl meriți?"   Cu lacrimi în ochi unii au dat din cap că nu... „Să nu uitați un lucru, așa face  Dumnezeu cu noi... ne iartă chiar dacă nu merităm..." El este Marele Profesor.

Lasă un comentariu