Program de integrare pe piața muncii a tinerilor dezavantajați


Categorie: Politic
|
12-01-2018
Nr: 7
|
Autor: LUCREȚIA POP
|

În ședința din 10 ianuarie 2018, Guvernul a adoptat programul „Șanse reale pentru tineri", prin care instituțiile publice locale vor fi implicate în procesul de integrare pe piața muncii a tinerilor dezavantajați, pentru a-i sprijini să capete experiențe, competențe și abilități ce vor putea fi valorificate, ulterior, în mediul privat.

Vizați sunt tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 26 ani, care nu au o vechime în muncă mai mare de 12 luni și care fie se află în sistemul de protecție a copilului sau provin din acesta, fie au cel puțin un copil în întreținere.

Astfel, 5% din totalul posturilor specifice personalului contractual din instituțiile publice vor fi atribuite, în mod exclusiv, tinerilor dezavantajați, pentru o perioadă de 24 de luni, cu condiția ca acestea să fie vacante. La finalul celor 24 de luni, contractul individual de muncă încetează de drept, iar postul va putea fi ocupat de o altă persoană aflată într-o situație similară.

„Măsura a fost inițiată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, în contextul în care integrarea tinerilor dezvantajați pe piața muncii depinde în mod fundamental de existența unor locuri de muncă adecvate necesităților lor.

Este vorba despre un program de tip „Pasarela", prin care locurile de muncă din sectorul public pot fi oferite temporar tinerilor dezavantajați, pentru a dobândi abilități transferabile în joburile din sectorul privat", precizează Guvernul, într-un comunicat de presă.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval