ROMÂNI CU CARE NE MÂNDRIM

Distribuie pe:

Un comandant de navă sub pavilion străin a făcut o faptă bună, salvând patru oameni aflați în derivă din cauza unei furtuni și care erau să se înece. A făcut o operațiune curajoasă și el se numește Bogdan Rusu.

Iată ce spunea românul nostru, după ce a salvat pe cei patru cetățeni americani: “Am reparat velierul foarte greu, cam la o milă depărtare. Cei patru americani își vedeau moartea cu ochii lor și valurile erau foarte mari. Când au văzut că sunt salvați, erau foarte panicați, iar în momentul salvării am fost foarte atenți să nu avem accidente. Aceste accidente intervin odată la câțiva ani, am colegi care n-au avut parte de o astfel de situație.”

Pentru curajul pe care l-a dovedit românul nostru, președintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat cu înalta decorație “Virtutea maritimă în gard de cavaler” în semn de apreciere pentru profesionalismul și curajul de care a dat dovadă. La aflarea acestei vești, comandantul navei a declarat: “Nu m-am simțit niciodată erou, eu mi-am făcut doar datoria”.

 

PROIECTUL CULTURAL - CARTEA

Este în desfășurare, până în 12 noiembrie 2020, proiectul cultural - Cartea.

Vor avea loc conferințe și lecturi la care vor participa scriitori, artiști, traducători din țară și de peste hotare, dar și profesori. Trezirea interesului pentru lectură, ca o modalitate de formare în condițiile pandemiei, acest proiect care aparține Fundației Culturale “Ideea europeană” are ca obiectiv major susținerea artei contemporane și promovarea dialogului cu creatorii.

 

Lasă un comentariu