NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ! Sprijin financiar pentru sectorul zootehnic

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute a fost aprobată, în Ședință de Guvern, hotărârea care stabilește sumele prevăzute în anul 2018 pentru crescătorii de animale pentru înființarea și menținerea registrelor genealogice ale raselor de animale și pentru serviciile de determinare a calității genetice a animalelor.

În acest an, pentru plata ajutorului de stat au fost alocați 56.000.000 de lei, din care 27.000.000 de lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine și ecvine, respectiv 29.000.000 de lei pentru speciile ovine și caprine. Suma urmează să fie asigurată de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pe anul 2018.

Luând în considerare modificările legislative cu privire la atestatul de producător, intrate în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018, acolo unde primăriile nu au intrat în posesia atestatelor de producător, există posibilitatea eliberării unor adeverințe, pentru desfășurarea în condiții optime a schemei de ajutor de stat. ,,Prin acest act normativ se prevede că atestatul de producător, care trebuie atașat la cererea de plată să fie temporar înlocuit cu adeverința emisă de aparatul de specialitate al primarului localității unde a fost depusă cererea, prin care se confirmă solicitarea atestatului de producător", informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Conform prevederilor din Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014, privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, sunt aprobate anual sumele pentru anul în curs.

Lasă un comentariu