400 de ani, Ungaria nu a existat ca stat independent!

Distribuie pe:

Românii au existat (locuit) în acest spațiu înainte de năvălirea ungurilor, fiind populația majoritară, cu mii de ani înainte pe aceste meleaguri. Cu toate acestea, mulți extremiști unguri flutură sintagma UNGARIA MARE, deși aceasta n-a existat în realitate! Între 1526-1920, Ungaria nu a existat ca stat independent, neavând capitală proprie, deci nu putea fi nici mare, nici mică... Ce menționează, în acest sens, jurnalistul M. Manega despre contextul politic, de după bătălia de la Mohacs (1526): „În celebra bătălie de la Mohacs, în care forțele Regatului Ungariei, conduse de arhiepiscopul Pal Tomori și de regele Ludovic al II-lea (în vârstă de 20 ani), au fost nimicite de sultanul Suleiman Magnificul. Ungaria a fost transformată în pașalâc turcesc și așa avea să rămână până în 1699 când, în urma Tratatului de la Karlowitz, avea să intre în componența Imperiului Habsburgic."

Transformarea Ungariei în pașalâc nu avea nimic comun cu Principatului Transilvaniei (o dovadă în plus, că Ungaria și Transilvania erau entități statale absolut diferite!) Autonomia acesteia (Transilvaniei) a fost recunoscută de turci, ca având același statut ca și Țara Românească și Moldova! Probabil că, Suleiman Magnificul a înțeles, după multele războaie pierdute în fața acestora, că puterile militare ale celor trei Principate Românești face ca acestea să nu poată fi cucerite, așa că, a considerat că e mai înțelept să accepte un tribut, în schimbul păcii cu cele trei principate - Transilvania, Moldova și Țara Românească!

În ceea ce privește Ungaria, începând cu bătălia de la Mohacs și până la tratatul de la Trianon nu a mai existat ca stat de sine stătător, ci, sub forma dualismului austro-ungar (începând din 1867), a fost o țară asistată! Practic, Ungaria a devenit un stat de sine stătător, abia după desființarea Imperiului Austro-Ungar, odată cu încheierea Primului Război Mondial! Mai mult chiar, datorită armatei române, care,în 1919, a ocupat temporar Budapesta vecinilor noștri, li s-a amânat bolșevizarea cu 25 ani, iar pentru acest lucru ar trebui să ne fie recunoscători, însă, având în vedere câtă ură au ungurii față de români, nu vom vedea acest lucru, niciodată! Ungurii se pricep doar la falsificarea istoriei și la maghiarizare forțată - timp de 1000 ani, doar asta au făcut!!

În altă ordine de idei, datorită specimenelor, a taberelor care conduc România, situația este una de plâns! Datorită acestor ipochimeni și a altora ca ei, țara noastră nu mai are nici economie, nici sisteme de sănătate, de educație, nu mai există nici agricultură decât într-o proporție extreme de mică, aproape neglijabilă și lipsită de importanță! Găștile mafiote proliferează și se îmbogățesc pe spatele românului de rând, exploatându-l cât se poate de mult, în mod barbar și fără rușine! Aproximativ 5.000.000 de cetățeni români au părăsit țara, prestând (acolo unde se află), munci sub nivelul de pregătire, umilindu-se, deci, în fața străinilor! Suntem tratați (deseori) cu mult sub nivelul intelectual, suntem tratați ca făcând parte dintr-o seminție considerată subdezvoltată mental! Oare chiar așa să fie?! Până când vom mai răbda umilințele la care suntem supuși!? Oare până când vom tot dormi, nereacționând, aproape în niciun fel, față de aceste practici de discreditare a noastră?! Împreună cu generația din care fac parte, am învățat la școală că ne tragem dintr-o stirpe vrednică, de oameni viteji, curajoși, cinstiți și inteligenți! Cum de au dispărut toate aceste caracteristici ale poporului român?! Vinovați pentru situația în care ne complacem nu este numai CLOACA politică ce conduce România, ci, suntem vinovați și noi, poporul!!! Vom fi condamnați de nepoții noștri pentru această lipsă de responsabilitate, pentru inerția de care dăm dovadă!

 

Lasă un comentariu