Sfidarea, neobrăzarea, trădarea şi arginţii Iudei!

Distribuie pe:

Citeşti şi rămâi, ca român, înmărmurit în faţa unui nou pact de trădare, de vânzare ruşinoasă, de dispreţ, din partea mai-marilor zilei, până şi în cazul simbolului naţional - Tricolorul, steagul nostru românesc!

La ordinul lui Şerban Nicolae, nomina odiosa, liderul Grupului PSD din Senatul României, care constituie, împreună cu ALDE, majoritatea parlamentară, susţinut de senatorii UDMR, tocmai acum, în Anul Centenarului Marii Uniri, de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia, mai dă o lovitură românilor, aşa cum au mai făcut-o în ultima vreme, asta tocmai în cazul celei mai mari sărbători a neamului românesc - Unirea şi renaşterea României Mari, la Patria-Mamă revenind Transilvania, Basarabia, întreaga Bucovină cu Ţinutul Herţei. Încă o lovitură dată românilor, la îndemnul UDMR!

Ce s-a întâmplat? La 21 februarie 2018, adunaţi în plen, senatorii au dat un vot negativ Proiectului de lege privind modificarea şi completarea articolului 2 din Legea nr. 75/ 1994, privind arborarea drapelului României, intonarea Imnului Naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, de către autorităţile şi instituţiile publice. Comisia Administrativă din Senat s-a grăbit să dea un raport, pripit, de neadoptare. Ce se propunea, prin acest proiect, logic şi legal? În fiecare localitate din România, pe arterele principale de circulaţie, din fiecare localitate, cu cinci zile înainte de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, să fie precizată obligarea arborării Tricolorului, Drapelul Naţional. Un proiect absolut legitim este sfidat şi dat de pământ, de cei care nu realizează că refuzul proiectului nu reprezintă altceva decât un afront, nepermis, la adresa valorilor româneşti, a însemnelor şi simbolurilor naţionale.

De precizat că acest proiect legislativ era necesar pentru „a completa un vid legislativ existent", mai ales că unii reprezentanţi vremelnici ai administraţiei publice locale din Harghita, Covasna - şi nu numai! - „din motive de ei ştiute, de foarte multe ori, nu respectă memoria înaintaşilor noştri", nici simbolurile naţionale româneşti!

Proiectul urmează să fie transmis spre dezbatere Camerei Deputaţilor, iar românii speră ca deputaţii să aibă mai multă minte - ne referim la majoritatea senatorilor PSD-ALDE -, că „parlamentarii de bună-credinţă vor susţine un demers, pentru a face posibilă marcarea, aşa cum se cuvine, a sărbătorii noastre naţionale, formă de respect pentru valorile naţionale şi jertfa înaintaşilor" - cum spune senatorul PNL - Florin Roman -, care a înaintat acest proiect legislativ.

Doamne, ăştia, sub presiunea UDMR, ar putea merge până acolo, mânaţi de ură, în cazul arborării, prin anumite locuri, pe anumite străzi, a Tricolorului, să aplice chiar amenzi, ca vânzători de neam şi - de ce nu?! - să aplice chiar corecţii, să facă plăcere UDMR, amintind românilor ardeleni în acele vremuri de apăsare, de prigoană românească, de suferinţe şi dureri! Ce ticăloşi! Ce vânzători de neam! Ce trădători! După votul, tot la Senatul condus de acest ticălos şi mizerabil, numit Călin Popescu Tăriceanu, că, la Târgu-Mureş, sfidând legea, aceiaşi senatori au înfiinţat Liceul Teologic Romano-Catolic Rákóczi II, cum, tot sub presiunea UDMR, au votat refuzul Tricolorului, a Drapelului Naţional, tocmai acolo, unde el, obligatoriu, ar trebui arborat! Mare hahaleră şi acest Şerban Nicolae, senator PSD, dispus, după ce a dat mâna cu Iuda, pentru 30 de arginţi, să hăpăie din acelaşi blid cu UDMR!

Comentând o declaraţie a preşedintelui UDMR Covasna - Sándor Tamási, vicepreşedintele partidului de Opoziţie - Coaliţia Democratică, din Ungaria, Péter Niedemüller, susţine că „UDMR face trocuri politice, pentru ca maghiarii din Transilvania să voteze partidul de guvernământ, FIDESZ, la alegerile parlamentare din luna aprilie". Sándor Tamási afirma: „Scopul nostru, al UDMR, este ca Guvernul lui Viktor Orban să îşi poată continua activitatea şi vom contribui şi noi la aceasta, aşa cum am procedat şi în urmă cu patru ani, la alegerile din ţara-mamă, când 65.000 de voturi, din Transilvania, au ajutat la obţinerea celor două treimi din Legislativul ungar". Potrivit sondajelor de opinie, FIDESZ, partidul premierului Viktor Orban, se află pe primul loc în preferinţele ungurilor, urmat, la mare distanţă, de extremiştii de la Jobbik şi de socialiştii.

Vicepreşedintele partidului Coaliţia Democratică, pune degetul pe rană şi punctul de „i", declarând: „Şi până acum, se ştia că UDMR organizează cumpărarea de voturi! Acum există şi dovezi!. Guvernul Ungariei îi consideră pe maghiarii din România, doar o maşină de vot".

Cu ajutorul supuselor slugi, Viktor Orban ne trimite la redacţie o scrisoare, cu adresarea „Stimate compatriot!". De când am ajuns eu, Lazăr Lădariu, compatriot cu Orban? Dispreţul unguresc uneori nu are limite! Nici ruşine! Nici bun-simţ! Ce scrie acest Orban în scrisoarea amintită? Că, în luna decembrie, „a depus jurământul de cetăţenie cel de-al milionulea nou cetăţean maghiar. Cu acest gest simbolic, am încheiat amintirea referendumului din 5 decembrie 2004. De la instalarea noastră la conducere, în 2010, una din primele noastre decizii a fost introducerea dublei cetăţenii şi simplificarea legislativă privind procedura de naturalizare (…) Noi, maghiarii, ne aflăm în faţa unei mari posibilităţi: după anii de succes, acum urmează perioada de creştere, îmbogăţire şi cea a mândriei naţionale. Convingerea mea este că, nu doar în Ungaria, ci în întregul Bazin Carpatic, viitorul se scrie în limba maghiară (…) Vă îndemn să participaţi la alegerile parlamentare maghiare."

Orban o ia razna peste arătură! E o clară obrăznicie să trimiţi această scrisoare, fără pic de ruşine, unui ziar românesc, unor români. Bineînţeles, n-o face el direct, ci o fac slugile, contoraşii lui fideli. Se aude că printre cei care au cerut şi au obţinut cetăţenie ungară sunt şi români, unii chiar de dincolo, de peste munţi, care nu cunosc o boabă ungurească, dar au plecat urechea la arginţii Iudei. Ruşine şi trădare de neam! Ce obrăznicie! Să afirmi, cum o făcea acest Orban, că nu doar în Ungaria, ci în întregul Bazin Carpatic „viitorul se scrie în limba maghiară" este, totuşi, o mare neruşinare! E riscant să strigi „hop!", până nu ai sărit şanţul, cum spune românul.

Nu putem trece peste o ultimă uimire, peste o ciudăţenie udemeristă din săptămâna trecută. La „mica publicitate", primăria din Odorheiu Secuiesc cere, prin licitaţie, privind „cumpărări directe", materiale promoţionale: pelerine de ploaie, de tip pancho, dar şi cu însemnele Ungariei şi ale aşa-zisului Ţinut Secuiesc, pentru cei care susţin programul cultural în perioada „14-16 martie 2018", program intitulat „15 martie - comemorarea Revoluţiei din 1848-1849 în municipiul Odorheiu Secuiesc", care va avea loc în Piaţa Marton Aron. Sincer să fim, avem chiar motive să ne întrebăm: de ce este nevoie, tocmai între 14-16 martie, chiar dacă va fi timp frumos, de pelerine de ploaie „de tip pancho", în acest caz? Oare ce mai ascunde, sub pelerine pancho, acest curios scenariu udemerist? Încurcate mai sunt, uneori, căile struţo-cămilei lui Kelemen Hunor!

Lasă un comentariu