PRIMIM DE LA CITITORI

Distribuie pe:

Un locuitor al cartierului din spatele Pensiunii Koronka din Corunca, mai în glumă, mai în serios, numea acea zonă “Los favelas de Corunca”!

Ca argumentare, preciza: E un haos imobiliar! Pe o întreagă stradă sunt case care nu au autorizații de construcție și nu le pot obține pentru că Primăria nu le poate elibera în condiții legale!

Străzile sunt înguste și neasfaltate, fără rețea publică de apă și (în unele zone) chiar și fără iluminat public! Primăria nu poate să recepționeze rețeaua privată de apă, iar, pe cale de consecință, nici Aquaservul nu e în măsură! Nu există un trotuar în tot cartierul! Nu există, în mod oficial, nume de străzi (doar numere)! Nu există un parc sau grădiniță! Copiii merg la școală pe marginea șanțului, printre mașini! Iarna e patinoar, cu risc de accident mortal, pe unica stradă asfaltată din cartier! Când plouă sunt viituri și apa băltește pe străzi! Exact ca în favelas de Rio! (mai puțin ghețușul).

Chiar dacă în zonă sunt case cochete, întreaga infrastructură e dezastruoasă! Ex-primarii sunt responsabili de această stare și nu cei care sunt nemulțumiți de actuala situație! Primăria Corunca a avut 16 milioane de lei excedent bugetar, bani ce nu pot fi investiți în zonă, cu toate că au existat și există solicitări!

Chiar dacă unii locuitori nu sunt de acord cu cele sesizate și susțin actuala stare, sunt și oameni care doresc să beneficieze de infrastructură de secol 21!”, se arată și pe pagina de Facebook Corunca.info, postare care a stârnit interesul, primind numeroase comentarii pro și contra celor sesizate.

Lasă un comentariu