Luptă şi voinţă!

Distribuie pe:

Militanta Malala Yousafzai pentru drepturile femeilor, laureată a Premiului Nobel pentru Pace în anul 2004, „s-a întors în ţara sa natală Pakistan (sursa: Agerpres), pe care o părăsise, în circumstanţe dramatice, în 2012, după ce a fost împuşcată în cap de către talibanii pakistanezi".

Malala (20 de ani), însoţită de către părinţii săi, urmează să se întâlnească, îndeosebi, cu premierul Shahid Khaqan Abbasi, în cursul şederii celor patru zile în Pakistan.

De remarcat că sosirea Malalei pe aeroportul internaţional din Islamabad a avut loc sub o escortă puternică a poliţiei. Ovaţionată în Occident, controversată în ţara natală, considerată „agent al străinătăţii", cică este „plătită pentru a denigra Pakistanul", ea este denunţată mereu de cercurile islamiste.

În 2012, zbătându-se între viaţă şi moarte, în ambulanţa acelor momente dramatice, Malala, ea grav rănită, în urma unei tentative de asasinat, întreprinsă de talibanii pakistanezi, în timp ce se întorcea de la şcoală.

Primind ajutor medical în Anglia, Malala a devenit o militantă de frunte a dreptului femeilor la educaţie. În 2004 a fost recompensată cu Premiul Nobel pentru Pace, împreună cu indianul Kailash Satyarthi, pentru drepturile copiilor. În prezent, Malala îşi continuă studiile de economie, filosofie şi de ştiinţe politice la Universitatea din Oxford.

Lasă un comentariu