Imnul Naţional: Simbol, Demnitate, Unitate

Distribuie pe:

Avem bucuria de a vă invita să luaţi parte la manifestările organizate în cadrul proiectului intitulat: „Imnul Naţional: Simbol, Demnitate, Unitate", organizat de către Asociaţia Tabla de Şah, Asociaţia Şcoala Ardeleană, Asociaţia Petru Maior, Asociaţia Renaşterea, cu sprijinul Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

Cu acest prilej, la 17.30, în foaierul Palatului Culturii va fi lansat volumul istoricului Bogdan Bucur „Cartea de Aur a Centenarului Marii Uniri" , volum prezentat de către conf. univ. dr. Giordano Altarozzi.

De asemenea, cei prezenţi la această manifestare vor putea admira lucrările de pictură expuse de către artistul Călin Bogătean.

Începând cu ora 18.00, mureşenii sunt aşteptaţi să participe la un spectacol de excepţie organizat la Palatul Culturii, cu concursul actorilor Nicu Mihoc, Radu Bânzaru, Iulian Praja, Sergiu Marocico, a grupurilor vocale „Maris" şi „Horea Cloşca şi Crişan", respectiv a Fanfarei diviziei 4 infanterie „Gemina", în regia artistică semnată de Liviu Pancu, intrarea fiind liberă.

Organizatorii propun o călătorie imaginară de-a lungul a mai mult de un secol de istorie, prilej de a trece în revistă imnurile de stat ale României, poveştile lor, realităţile şi speranţele celor ce le-au cântat. Proiectul se doreşte a fi o punte de legătură pentru o comunitate multietnică a cărei viitor depinde de capacitatea de a construi împreună.

Lasă un comentariu