A FOST INVENTATĂ BRĂŢARA ANTIVIOL!

Distribuie pe:

Câţiva studenţi americani de la Universitatea din Alabama au inventat un dispozitiv care ar putea scăpa femeile de o eventuală agresiune sexuală, anunţă descopera.ro.

Dispozitivul poate fi purtat ca brăţară şi detectează automat semne de agresiune fizică sau sexuală. Cea care o poartă are toate şansele să scape de agresor, pentru că brăţara inteligentă are senzori care analizează mişcările utilizatorului şi „simte" când este în pericol.

„Brăţara este programată să emită un sunet puternic, un fel de alarmă, şi are o lumină roşie care se aprinde intermitent pentru a le atrage atenţia celor aflaţi în apropiere. Mai mult, brăţara funcţionează cu ajutorul unei aplicaţii. Dispozitivul se conectează la telefon prin Bluetooth şi trimite instantaneu mesaje de urgenţă şi coordonatele locaţiei utilizatorului către poliţie, dar şi la o listă de contacte stabilită de utilizator. Senzorii permit brăţării să colecteze continuu activitatea utilizatorilor şi semnele vitale.

Brăţara conţine un mic microcontroler echipat cu un giroscop, accelerometru, senzori de temperatură şi presiune, GPS şi microfoane. Prototipul brăţării inteligente costă mai puţin de 40 de dolari", spune Jayun Patel, unul dintre inventatorii brăţării antiviol, citat de descopera.ro.

Lasă un comentariu