În această vară, 200 DE STUDENŢI POT FACE PRACTICĂ LA GUVERN ŞI LA INSTITUŢIILE SUBORDONATE!

Distribuie pe:

Sub egida Centenarului Marii Uniri de la 1918, sesiunea de depunere a candidaturilor la cea de-a şasea ediţie a programului de Internship al Guvernului, care vizează studenţii români cu vârsta de până la 25 de ani, se va încheia în 14 mai.

Astfel, studenţii ori absolvenţii unei universităţi din România sau din străinătate pot participa la un stagiu de practică în cadrul Executivului, ministerelor sau instituţiilor publice, stagiu care le permite tinerilor să se acomodeze cu atmosfera şi modul de lucru din administraţia publică şi să îşi testeze şi să pună în practică toate cunoştinţele căpătate în şcoală.

Înscrierile se pot face exclusiv online, pe baza formularul disponibil pe site-ul Guvernului (gov.ro).

După înscriere, în perioada 14 mai - 3 iunie, vor fi evaluate candidaturile, apoi, în perioada 4-22 iunie, vor avea loc interviurile online, urmând ca, în 29 iunie, să se anunţe rezultatele.

Stagiul de practică se va desfăşura în perioada 16 iulie-14 septembrie, iar pe perioada stagiului tinerii vor beneficia, lunar, de o bursă în valoare de 1.000 de lei.

Condiţii de participare: candidaţii trebuie să aibă cetăţenia română; să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani; să fie studenţi sau tineri absolvenţi ai unei universităţi din România sau din străinătate; să nu lucreze în perioada desfăşurării programului; să stăpânească cel puţin o limbă străină de circulaţie internaţională (engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană etc.); să deţină cunoştinţe minime din domeniul tehnologiei informaţiei şi să nu fi participat la ediţiile anterioare ale programului.

Lasă un comentariu