Sondaj Târgul de Cariere - cel mai mare eveniment de recrutare din România - Topul preferințelor tinerilor de a se muta pentru un job


Categorie: Economic
|
15-05-2018
Nr: 90
|
Autor: VIOLETA TEBAN
|

Târgul de Cariere se desfășoară de 12 ani în mai multe orașe din România, dar și în Chișinău, Republica Moldova, unde în această primăvară au participat peste 50 de companii angajatoare și aproape 3.500 de vizitatori. Ediția de primăvară - 2018, a Târgului de Cariere, a adunat peste 350 de standuri ale companiilor și organizațiilor, iar la toate evenimentele de recrutare au participat, în total, 22.000 de persoane, care au fost în căutarea unui loc de muncă. În urma participării la târg, companiile au strâns peste 11.600 de CV-uri, iar mare parte dintre cei care au aplicat pentru diferitele locuri de muncă și programele de internship au intrat într-un proces ulterior de recrutare. În orașele Iași, Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Oradea și Alba-Iulia, unde s-a desfășurat evenimentul de recrutare în această primăvară, în perioada 9 martie - 3 mai, a fost realizat un sondaj în ceea ce privește preferințele tinerilor de a se muta pentru un job. Sondajul s-a realizat pe un eșantion de 1.926 de persoane participante.

Preferințele celor chestionați în ceea ce privește orașele din țara noastră în care ar fi dispuși să se mute pentru un job au fost: 46% dintre respondenți ar alege Cluj-Napoca, urmat la mare distanță de București - 17%, iar apoi Sibiu -8%, Brașov cu 7,5%, Timișoara - 5,9%, iar pe ultimele locuri se situează Oradea, Iași, Târgu-Mureș, Alba-Iulia, Constanța și Arad.

Participanții la sondajul TdC au fost întrebați ce i-ar motiva să se mute pentru un loc de muncă într-o altă localitate. Astfel, 77% consideră că locul de muncă trebuie să fie în domeniul lor de interes, 67% doresc posibilități de promovare, 55% consideră un salariu mai mare drept criteriu definitoriu care i-ar determina să se realoce, iar 47% au afirmat că doresc și locuință de serviciu.

Când vine vorba de beneficiile oferite de angajator, pe lângă cele salariale, participanții la Târgul de Cariere au afirmat, în această ordine a preferințelor, că cele mai importante sunt: concediul plătit în străinătate; asigurare de sănătate privată; sală de relaxare la birou; posibilitatea de a lucra de la distanță; transport asigurat sau decontarea costurilor; abonament la sala de sport; posibilitatea de a cumpăra acțiuni la firma respectivă.

Un procent de 76% dintre respondenți au afirmat că nu contează unde se angajează, atâta timp cât li se oferă un salariu mai mare. În același timp, pentru 51% dintre cei chestionați este mai important prestigiul locului de muncă decât salariul.

Când vine vorba de ore suplimentare petrecute la birou, 57% ar accepta acest lucru dacă i-ar ajuta în dezvoltarea personală, iar 39% pentru recompensă financiară. Abia 4% ar rămâne peste program, pe motiv că ,,așa se face".

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval