„STOP, E PREA MULT!"

Distribuie pe:

După teribilul accident rutier, petrecut marți, 22 mai 2018, ca urmare a coliziunii dintre un microbuz înmatriculat în România (județul Mureș) și un camion încărcat cu nisip, în zona Cegledbercel, Ungaria, în care toți cei nouă pasageri (inclusiv șoferul) și-au pierdut viața, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a postat pe pagina oficială de facebook, un mesaj disperat de atenționare: „O șosea din Ungaria… Un șofer în live pe Facebook… 9 persoane decedate… mai mulți copii orfani! STOP! E prea mult… demult este prea mult!

Dragi prieteni, dacă vă aflați într-un mijloc de transport în comun și vedeți că șoferul folosește telefonul mobil, nefiind atent la drum și punându-vă în pericol viața, luați atitudine! Și, dacă nu înțelege, sunați la 112… Până la urmă, este vorba de viața dumneavoastră!

Pentru voi, cei care conduceți mijloace de transport în comun (autocare, microbuze, taxiuri etc.), înțelegeți că aveți în responsabilitate și viața noastră… dacă la a voastră nu țineți! Și nu uitați: nu sunteți singurii participanți la trafic, iar șoselele nu vă aparțin! Teribilismul vostru poate face ca această imagine să fie ultima amintire a familiei despre voi! ÎNȚELEGEȚI ODATĂ PENTRU TOT-DEAUNA!", se arată în mesajul MAI.

Reamintim că cei nouă români care au murit în tragicul accident erau mureșeni și se întorceau din Slovenia, unde au muncit în agricultură. Cel puțin 13 copii au rămas orfani, iar la 11 dintre ei le-au murit ambii părinții.

Numele celor care și-au pierdut viața: Petru Kalau (șofer, din Deaj, comuna Mica, 38 de ani, 2 copii); Carol Lunca (21 de ani, din satul Căpâlna); Călin Florin Lunca (28 de ani, fratele lui Carol, din satul Căpâlna); Horațiu Claudia (soția lui Florin Călin, din satul Căpâlna. Cei doi au doi copii, de 4 și 10 ani); Gheorghe Lunca (42 de ani, locuia în Agrișteu și avea trei copii. Era văr cu frații Lunca din Căpâlna); Petru Mezei (55 - 56 de ani, din Agrișteu, 5 copii); Radu Mezei (35 de ani, din Agrișteu, 6 copii); Ana Maria Kurto (31 de ani, soția lui Mezei Radu, din Agrișteu).

Cea de-a noua victimă nu a fost încă identificată.

Lasă un comentariu