Chinezii - câtă frunză, câtă iarbă...

Distribuie pe:

China ia în considerare renunțarea definitivă, începând cu anul 2019, la politica de limitare a numărului de copii permiși într-o familie, anunță Bloomberg, citat de gandul.ro.

Potrivit sursei citate, motivul din spatele acestei decizii este procesul tot mai rapid de îmbătrânire al populației. Anul trecut, numărul nașterilor a fost cu 3,5% mai mic decât în anul 2016, fiind înregistrați „doar" 17,23 milioane de nou-născuți.

Noua politică, denumită „fertilitate independentă", ar urma să permită cuplurilor să aibă câți copii doresc, decizia putând fi luată ori la sfârșitul acestui an, ori la începutul anului viitor.

„China a mai modificat politica demografică și în 2015, când politica unui singur copil, introdusă în anii 1970, ca urmare a exploziei demografice, a fost schimbată, familiilor fiindu-le permis să aibă și un al doilea copil. Cu toate acestea, numărul nașterilor a continuat să scadă.

Potrivit cifrelor actuale, 48,51% din populația Chinei se situează în categoria de vârstă 25-54, situație care până în 2050 ar duce la un număr mai mare al populației inactive decât al celei active.

În momentul de față, China are o populație de aproximativ 1.414.440.227 de persoane, populația masculină fiind cu peste 30 de milioane mai mare decât cea feminină", potrivit Bloomberg.

Așadar, dacă acum suntem foarte familiarizați cu produsele lor, care au inundat piața întregii lumi, nu peste mult timp îi vom avea „în carne și oase" și pe ei, producătorii. Adică, cei care produc vor și vinde. Cât despre noi, ce să mai vorbim!

Lasă un comentariu