Zi aniversară la Gimnaziul „Florea Bogdan" - Reghin

Distribuie pe:

Pentru instituția noastră, Școala Gimnazială „Florea Bogdan", Reghin, 21 mai 2018 e zi de mare sărbătoare - se împlinesc 15 ani de când purtăm numele cărturarului și patriotului ardelean.

În salba de manifestări dedicate Centenarului Unirii, astăzi am aninat un diamant, constând într-o suită de acțiuni dedicate evenimentului.

Sub sloganul „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!", fiecare elev a dăruit o carte unui coleg.

De o implicare deosebită s-a bucurat inițiativa de a realiza cea mai lungă scrisoare despre și pentru școală. Astfel, a luat naștere o epistolă cu 565 de file, reprezentând numărul elevilor din unitate.

Un alt moment l-a constituit acțiunea „Clasa se prezintă", în cadrul căruia s-au organizat standuri cuprinzând diplome, trofee, medalii, articole handmade, colaje, desene, menite să oglindească rezultatele deosebite ale elevilor obținute la olimpiade, concursuri, competiții de nivel local, județean, național și internațional.

Următorul punct din programul manifestărilor a avut ca obiectiv evocarea personalității lui Florea Bogdan în documente și imagini. Tot atunci s-a dat citire scrisorii pe care ne-a adresat-o dna Rodica Bogdan, nepoata cărturarului, în care ne mulțumește și ne felicită pentru preocuparea de a onora și a omagia numele și renumele bunicului ei.

Drept caldă îmbrățișare pentru oaspeții noștri a urmat un program artistic de înaltă ținută: recitări, interpreți populari, scenete, dans popular și dans modern. Invitați de onoare au fost membrii Ansamblului folcloric „Mureșul". Ropotele de aplauze, lacrimi și emoții au răsplătit evoluția artiștilor în devenire sau a celor consacrați.

Am avut bucuria de a ne onora cu prezența personalități de prestigiu, de numele cărora învățământul și cultura reghineană se leagă în mod indisolubil: doamna primar Maria Precup, inspector școlar general - prof. Macarie Ioan, preacucernicii părinți - Popeiu Vasile și Chiorean Claudiu, reprezentantul CJRAE Mureș - Moldovan Adrian, directori ai instituțiilor culturale și ai unităților școlare din municipiu, colegi care au marcat destinul școlii aflați acum la respectabila vârstă a pensionării, membri ai Comitetului de părinți.

Mulțumim celor care ne-au sprijinit moral și material pentru buna desfășurare a acestui eveniment: administrația locală, S.C. Sabisor SRL, Celtia Prest, Birotic Art, Farmacia Horváth, Florăria Rușii Munți.

În semn de prețuire aleasă, direcțiunea a oferit membrilor colectivului didactic și didactic auxiliar scrisori de mulțumire, în care își exprimă gratitudinea pentru contribuția adusă la bunul mers al procesului instructiv și educativ la Școala Gimnazială „Florea Bogdan", Reghin.

Festivitatea s-a încheiat în acordurile Imnului școlii, al cărui refren a fost fredonat de toți cei prezenți:

„Suntem noi, an de an/ La Florea Bogdan/ Împreună zi de zi/ Pe drumul cunoașterii".

Lasă un comentariu