NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ! Se prelungește perioada de valorificare a lânii


Categorie: Economic
|
13-06-2018
Nr: 109
|
Autor: B.O.
|

Având în vedere faptul că, pentru obținerea acestui ajutor de minimis, crescătorii trebuie să facă dovada comercializării cantității de lână și ținând cont de revitalizarea filierei de comercializare a lânii, care a presupus identificarea centrelor de colectare a lânii funcționale sau a unităților de procesare a lânii, a fost necesară prelungirea perioadei de valorificare a lânii și a celei pentru depunerea documentelor aferente. Astfel, în Ședință de Guvern, a fost aprobată, recent, o Hotărâre care modifică HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii".

Conform actului normativ, perioada de cerere se va încheia în 1 septembrie 2018. În consecință, se prelungește și termenul pentru depunerea documentelor justificative care să ateste comercializarea producției de lână obținute, 1 septembrie fiind termenul limită. În mod corespunzător, se prelungește și termenul până la care Direcțiile pentru agricultură județene întocmesc situația centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, respectiv până la data de 1 octombrie 2018.

Programul de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii în țara noastră trebuie să asigure atât sporirea numerică a efectivelor de ovine, dar și creșterea eficienței economice prin valorificarea produselor obținute. Prin acordarea acestei scheme de minimis se dorește eficientizarea activității sectorului de creștere a ovinelor, în sensul reducerii pierderilor crescătorilor de ovine. De asemenea, acest ajutor va stimula înființarea centrelor de colectare a lânii, va crea noi locuri de muncă și va stabiliza veniturile crescătorilor de ovine. Valoarea sprijinului financiar este de 1 leu/kg pentru lâna comercializată, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval