CERTURILE FRECVENTE ÎN CUPLU DISTRUG SĂNĂTATEA PARTENERILOR

Distribuie pe:

Cercetătorii americani în psihologie, de la Universitatea din Michigan, citați de descopera.ro, au constatat că o căsnicie nefericită are impact negativ asupra sănătății ambilor parteneri, cu efect mai distructiv asupra bărbaților.

„Studiul nostru, în care am monitorizat 373 de cupluri heterosexuale, pentru a afla dacă neînțelegerile partenerilor în privința unor subiecte precum copiii, banii, legile și activitățile de agrement au impact negativ asupra sănătății, a arătat că neînțelegerile pot duce la eliberarea crescută a hormonilor de stres, dereglări ale funcției inimii și a sistemului imunitar.

Conflictul într-o relație poate duce la inflamație în organism, modificări ale poftei de mâncare și eliberarea crescută a hormonilor de stres, dereglări ale funcției inimii și ale sistemului imunitar.

Certurile au afectat negativ sănătatea ambilor parteneri, deși a existat un impact mai mare asupra bărbaților.

Alte studii anterioare au arătat că persoanele căsătorite trăiesc mai mult decât cei divorțați, văduvi sau celibatari. Ei au o bună sănătate mentală, sunt mai puțin susceptibili în a dezvolta boli și se vindecă mai repede atunci când sunt bolnavi.

Cu toate acestea, rezultatele noului studiu contestă ideea că mariajul este întotdeauna un lucru bun atunci când vine vorba de sănătate și bunăstare. Experiența unui conflict puternic într-o relație este extrem de dăunătoare sănătății, comparabilă cu fumatul sau consumul exagerat de alcool.

Nu vorbim aici despre micile conflicte care, inevitabil, apar într-o relație. În schimb, certurile frecvente, de-a lungul mai multor ani, cu siguranță vor avea un impact negativ asupra sănătății partenerilor. Este important să învățăm să comunicăm eficient pentru a minimiza pagubele", ne sfătuiesc oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu