Educarea tinerilor pentru a lua atitudine

Distribuie pe:

Biblioteca Municipală ,,Petru Maior" din Reghin a fost, zilele trecute, gazda unui atelier interactiv. Activitatea și-a propus educarea tinerilor pentru a lua atitudine când observă în jurul lor pericole, violență și situații de bullying (un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere, de umilire a cuiva. Deși cuvântul „bullying" nu are o traducere exactă în limba română, poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare. Bullying-ul nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă, aflăm de pe Wikipedia.

,,A fost un eveniment cu rezonanță în viața tinerilor și nu numai. De acum numele ,,elefantul alb" nu numai că s-a auzit, dar și-a arătat fața sub diferitele implicații ale bullying-ului, utilizării drogurilor și a angrenării într-un anturaj negativ. Participanții au răspuns la întrebări, și-au spus părerea și au câștigat premii. Și toate ca să ne simțim cu toții în siguranță în momentele de... nesiguranță! Mulțumim tuturor!", precizau reprezentanții Asociației inovație pentru educație Eureka. Aceasta militează pentru inovarea sistemului de învățământ prin activități formale și non-formale adresate atât cadrelor didactice, cât și elevilor, tinerilor, studenților, vârstnicilor și celorlalte categorii de vârstă și socio-profesionale pentru a eficientiza procesul de învățare-predare, de a dezvolta gândirea analitică și stimula activitățile practice, creativitatea în vederea dobândirii unei experiențe practice de viață și a maturității de gândire și acțiune.

Celor prezenți (elevi și cadre didactice din tabăra organizată de Asociația inovație pentru educație Eureka) le-a vorbit Ioana Cheregi, psiholog, psihoterapeut cognitiv comportamental, și Cristina Gabriela Zaharia, comisar șef de poliție, coordonatorul Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane.

Lasă un comentariu