Noiembrie - luna în care sărbătorim centenarul prin acțiuni de împădurire


Categorie: Social
|
14-09-2018
Nr: 175
|
Autor: 
|

În luna noiembrie, echipa de proiect va împăduri 37 de hectare în 17 localități din 15 județe ale țării. 190.000 de puieți vor prinde rădăcini cu ajutorul celor 6.500 de voluntari așteptați la acțiunile organizate de “Plantăm fapte bune în România”.

“Tradiția faptelor bune pentru păduri continuă și toamna aceasta, pentru al optulea an la rând. Noiembrie este luna în care, împreună cu voluntarii și partenerii noștri, vom completa o parte dintre plantațiile vechi și vom înființa noi culturi forestiere în peste o treime din județele României. Într-un final de an în care se împlinește un secol de la realizarea Marii Uniri, ne alăturăm și noi celor care sărbătoresc centenarul și, cu fiecare puiet plantat, cinstim memoria celor care s-au jertfit în acele vremuri”, declară Marin Toma - președinte “Plantăm fapte bune în România”.

Localitățile în care vor fi organizate acțiuni noi sunt: Topoloveni - județul Argeș, Moinești - județul Bacău, Jegălia - județul Călărași, Țaga - județul Cluj, Valea Dacilor - județul Constanța, Șotânga – județul Dâmbovița, Grecești - județul Dolj, Cuza-Vodă - județul Galați, Negomir - județul Gorj, Popești-Leordeni - județul Ilfov, Tătaru - județul Prahova, Cralovăț - județul Timiș și Mihăiești - județul Vâlcea.

Completări ale plantațiilor existente vor fi realizate la Fântânele și Zerind - județul Arad, Lețcani - județul Iași și Sînmihaiu Român - județul Timiș.

Terenurile care vor fi împădurite sunt fără vegetație forestieră și sunt predispuse sau afectate de diferite procese de degradare (eroziune pluvială, alunecări de teren, sărăturare, poluare sau eroziune eoliană).

Voluntarii interesați să participe la activitățile din luna noiembrie, se pot înscrie pe site (din meniu se alege “Implică-te”, apoi “Voluntar”, urmărind instrucțiunile existente). Participarea la acțiunile de împădurire va fi recunoscută prin diploma Green Endorsement. Detaliile campaniei sunt disponibile aici.

Partenerii naționali “Plantăm fapte bune în România” sunt JYSK, Bergenbier și Dedeman. Alături de ei, susțin financiar inițiativa, Coca Cola HBC, Daikin, FAN Courier, Groupe Renault România, Kaufland, SIXT, Skanska și YusenLogistics.

Pentru informații suplimentare legate de implicarea în activitățile PFBRo, ne puteți contacta prin e-mail, la adresa [email protected]

Despre “Plantăm fapte bune în România”

Din 2011 și până în prezent, 32.349 de voluntari au plantat și îngrijit 720.328 copăcei pe un total de 221 de hectare de terenuri publice neproductive în 24 de județe. În 2013, inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat zece distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociația EcoAssist din București.

Persoană de contact: Narcisa Gheorghe - Coordonator Comunicare PFBRo narcisa[email protected]

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval