REFERENDUM: DIN NOU LA URNE!

Distribuie pe:

Venim cu precizări în legătură cu invitația la urne adresată românilor cu drept de vot, cu prilejul referendumului care se va petrece în zilele de 6 și 7 octombrie a.c. Programul de lucru va fi, în ambele cazuri, de la ora 7 la 21. Pentru acest scrutin popular s-au alocat 163,712 milioane lei din rezerva bugetară. Cetățenii cu drept de vot sunt invitați la urne să se exprime prin “DA” sau “NU” la întrebarea : “Sunteți de acord cu Legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”

Referendumul a fost cerut de Coaliția pentru Familie. Inițiativa referendumului a fost semnată de 3 milioane de persoane. Se propune înlăturarea oricărui dubiu pe care utilizarea termenului de “soți”, din cuprinsul art. 48, aliniatul 1 din Constituția României ar putea să-l aducă în înțelegerea noțiunii de “familie”, a raportului dintre “familie” și dreptul fundamental al bărbatului și al femeii de a se căsători și a întemeia o familie.

Textul de lege: “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Declarațiile oficialilor vin să-i liniștească pe cei deviați de la regulă, referendumul nefiind îndreptat împotriva lor. Situația trebuie clarificată întrucât, în timp ce Codul civil interzice căsătoria între homosexuali, Constituția României, prin art. 48, aliniatul 1, în forma ei actuală, are scăpări.

 

Lasă un comentariu