„Unirea, românii au făcut-o"!

Distribuie pe:

Sindicatul din învățământ „Spiru Haret" Mureș a elaborat un Proiect intitulat „Unirea, românii au făcut-o", cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

La acest eveniment participă ca și grup țintă sindicatele din învățământ Turda și Sibiu, sindicate afiliate Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret".

În săptămâna 20-27 septembrie 2018 se desfășoară activitățile proiectului în zonele sindicatelor menționate, după care Birourile Executive ale celor trei instituții se vor reuni, în prezența Președintelui Marius Nistor și a secretarului general Ionel Barbu, la sediul sindicatului „Spiru Haret" Mureș.

Următoarea etapă începe în 28 septembrie 2018, cu vizitarea locurilor pline de istorie de la Oarba de Mureș, apoi, după o vizită la Mănăstirea Recea, plenul birourilor se va deplasa la complexul Dulcea, al sindicatului mureșean.

În 29.09.2018, ora 10, în prezența vicepreședintelui Consiliului județean Mureș, Alexandru Câmpean, a autorităților locale din Ibănești, a cadrelor didactice, a unui grup de bătrâni ai satului și altor invitați se va dezveli o placă de marmură, simbol al acțiunii de fuziune a celor două federații din învățământ (Federația „Spiru Haret" și F.E.N.), după care va fi prezentat un material amplu dedicat Marii Uniri.

Elevii școlii din Ibănești vor prezenta în fața celor prezenți un program artistic dedicat acestui măreț eveniment.

Acțiunea va fi finalizată prin prezentarea de poze, filme din activitatea desfășurată și discuții care marchează Ziua Mondială a Educației - 5 Octombrie.

Lasă un comentariu