LA REFERENDUM, BANII ÎN VÂNT


Categorie: Social
|
12-10-2018
Nr: 195
|
Autor: VIOREL CONȚIU
|

Sub titlul “Religie neînțeleasă! Un preot recomandă excomunicarea celor care nu au votat la referendum”, efemeride.ro citează ziarul Gazeta Dâmboviței care a preluat opinia lui Cosmin Santi, cadru didactic la Facultatea de Teologie a Universității “Valahia” din Târgoviște, dar și preot paroh la Viforâta, jud. Dâmbovița, care a reacționat extrem de dur în urma eșecului referendumului din 6-7 octombrie a.c.

În articol se precizează că postarea poate fi văzută pe pagina de socializare doar de prietenii săi. Iată opinia sa:

“Astăzi cred că am înțeles unde se află națiunea română. Câtă incultură și imoralitate este în România. Biserica trebuie să își reconsidere poziția în societate.

Este momentul să reutilizăm prescripțiile canonice cu privire la instituția penitenței din primele veacuri creștine, iar pentru dușmanii Bisericii și ai lui Hristos este momentul de a face uzanță de afurisire, anatemă și excomunicare.

E momentul să extirpăm răul din rădăcină pentru a nu se extinde acest cancer al necredinței în credincioșii fideli. Nu mai putem acorda binecuvântare la cununie, la înmormântare celor care luptă împotriva bisericii și a lui Dumnezeu”, a scris Cosmin Santi pe Facebook.

Fără îndoială, este o reacție foarte dură. Dar să cităm și o altă sursă, “Evenimentul zilei”: “Pentru efectuarea cheltuielilor necesare pentru buna organizare și desfășurare a referendumului național pentru revizuirea Constituției se suplimentează bugetul Ministerului Afacerilor Interne, al Autorității Electorale Permanente, al Serviciului de Telecomunicații Speciale, al Ministerului Afacerilor Externe, precum și al Secretariatului General al Guvernului, pentru Institutul Național de Statistică din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018. Suma alocată pentru organizarea referendumului este de 163,712 milioane de lei.” Acești bani s-au dus în vânt. Probabil, au prisosit. Iată, energia eoliană primește noi valențe și se bucură și de “putere financiară”...

 

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval