Prima hartă pentru nevăzători în Tg.-Mureș

Distribuie pe:

Rotary Téka Club și Muzeul Județean inaugurează prima hartă tridimensională pentru nevăzători - și nu numai - în curtea Cetății Medievale, la intrarea în clădirea muzeului. Macheta turnată în bronz, dotată cu inscripționare Braille este opera sculptorului Berze Imre din Odorheiul Secuiesc, și servește în special la orientarea mai bună a turiștilor și vizitatorilor nevăzători. Proiectul comun și-a luat startul în anul 2016, când Rotary Téka Club a oferit încasările balului său caritabil, pentru realizarea soclului acestei machete. Harta propriu zisă a fost comandată de către Muzeul Județean și finanțată de către Consiliul Județean.

Harta a fost realizată în întregime în primăvara anului 2017, dar obținerea autorizației de construcție din partea autorităților locale a tărăgănat momentul inaugurării.

Astfel, inaugurarea se va face pe 16 octombrie 2018, ora 17.00, unde sunt invitați reprezentanții presei, locuitorii municipiului Tg. Mureș, dar mai ales membrii Asociației Nevăzătorilor din jud. Mureș. Instalația va fi predată de către domnii Soós Zoltán, directorul Muzeului Județean, respectiv Dr. Nagy Attila, președintele Rotary Téka Club din anul Rotarian 2016-2017.

Lasă un comentariu