La Colegiul Agricol “Traian Săvulescu”, Comemorarea Holocaustului

Distribuie pe:

Holocaustul a fost comemorat la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu”, printr-un concurs la care au participat elevi din clasa a IX-a, tehnician în administrație.

Acțiunea complexă a fost precedată de un expozeu al doamnei director adjunct, profesor doctor Cozma Matei Diana, care a marcat ororile celui de-al Doilea Război Mondial.

În alocuțiunea sa, domnul profesor Bodoni Gheorghe a punctat necesitatea dezvoltării unui spirit tolerant, în societatea contemporană, pentru ca evenimente precum cele din anii '40 să nu se mai repete.

Concursul, coordonat de profesor consilier școlar Emil Boj, a avut ca punct de plecare filmul documentar Auschwitz- Fabrica Morții, pe baza căruia elevii au răspuns la un set de întrebări. O altă probă a competiției a constat în prezentarea unor lucrări în Power Point.

Locul I a fost ocupat de Carla Loghin, Adela Bucur, Simon Vasile, Cosmina Moldovan, Paula Feier, Paula Ruța, Lidia Lăcătuș, Păcurari Sergiu Cătălin, Laura Bârlean, Bercea Tudor; Locul II - Ștefania Orban, Otvoș Rareș, Scheuleac Mihaela, Szep Melania, Daria Șuteu, Adelina Macarie, Balea Mădălina, Dan Maria; Locul III - Botoș Alex, Cristian Muzelak, Antonia Gligor, Făgăraș Ștefania, Cristina Mureșan, Robi Szabo, Andrei Vamos, Denisa Tamaș.

“Cunoștințele elevilor ne fac să credem că, în prezent, conștiința civică a tinerilor se îndreaptă într-o direcție bună, a concilierii și a respectului reciproc. Deprinzându-i pe elevi cu munca în echipă, cu implicarea conștientă și cu acțiuni ce necesită documentarea și prezentarea materialelor în diferite forme, contribuim la dezvoltarea și la educația acestora”, a fost concluzia coordonatorului acțiunii, prof. Emil BLOJ.

Lasă un comentariu