La Liceul Tehnologic Nr. 1 Luduș

Distribuie pe:

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum și a propunerii înaintate de Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată „Zi Europeană de luptă împotriva traficului de ființe umane".

Demersul a fost considerat un pas important întreprins de Comisia Europeană în contextul asumării, pe termen lung, a angajamentului de a preveni și combate traficul de ființe umane.

Startul acțiunilor dedicate Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane a fost dat și în județul Mureș. Prima acțiune de prevenire s-a desfășurat la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Luduș.

În această săptămână se vor derula activități de conștientizare a grupurilor vulnerabile și a societății civile cu privire la existența traficului de persoane, amploarea acestui fenomen la nivel național, dar și local, precum și cu privire la profilul traficantului și al victimei.

,,Vom ajunge, așadar, la unități școlare din municipiul Târgu-Mureș. Îndemnăm publicul larg să fie atent la mesajele antitrafic difuzate în media locală prin intermediul spoturilor audio și video realizate de Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane", preciza coordonator al Centrului Regional Tg.-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de persoane, comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela.

Lasă un comentariu