FĂRĂ CERTURI LA ÎNTÂLNIRILE ÎN FAMILIE DE SĂRBĂTORI

Distribuie pe:

Psihologii susțin că peste două treimi dintre oameni au probleme cu cel puțin un membru al familiei, întâlnirile de sărbători reprezentând pentru ei o modalitate numai potrivită ca să își panseze rănile emoționale.

De aceea, întâlnirile de familie pot deveni mai mult decât complicate. Tipurile complexe de personalități, experiențele și tensiunile acumulate de-a lungul anului pot transforma întâlnirile de sărbători într-un coșmar.

Psihoterapeutul de familie Kiaundra Jackson, citat de descopera.ro, oferă câteva sfaturi pentru evitarea pe cât posibil a certurilor care se pot isca în jurul meselor ocazionate de sărbători.

Gazdele trebuie să evite rolul de mediator - Nu veți putea niciodată să controlați comportamentul altcuiva, chiar dacă aici sunt incluși membrii familiei. Fiecare om are dreptul să decidă cum se comportă.

Cel mai bun lucru pe care trebuie să îl faceți când o rudă încearcă să stârnească un conflict este să vă asigurați că reacționați cu maturitate. Fie că este vorba de o ceartă sau doar de schimb de păreri contradictorii, este extrem de important să nu reacționați cu negativitate. Încercați să excludeți exprimări precum „nu ai dreptate", „nici nu vreau să aud", „este exclus", „nu mă interesează părerea ta" sau „eu decid".

Lămuriți așteptările pe care le aveți de la fiecare - Stabiliți așteptările pe care le aveți cu privire la comportamentul membrilor familiei și vorbiți cu cei care au tendința de a stârni conflicte sau discuții în contradictoriu. Explicați-le că orice probleme au, sărbă-torile nu sunt un moment potrivit pentru a fi discutate.

Trebuie conștientizat faptul că, pentru două treimi dintre oamenii care au probleme cu cel puțin un membru al familiei, întâlnirile de sărbători reprezintă ocazia preferată pentru a-și rezolva rănile emoționale.

Pe de altă parte, uneori, este rezonabil să te implici. Dacă este vorba despre o problemă de lungă durată și există șanse să fie rezolvată, atunci nu exclude posibilitatea să contribui la aplanarea conflictului.

Stabiliți limite dacă anticipați o situație conflictuală - Dacă anticipați o situație conflictuală în familie de sărbători, este important să evaluați cu atenție situația și să decideți cum doriți să rezolvați lucrurile. Dacă aveți de a face cu un membru de familie toxic, nerezonabil sau potențial abuziv, stabilirea unor limite cu privire la lucrurile pe care sunteți dispuși să le tolerați este cea mai bună alegere.

* * *

Conform oamenilor de știință britanici de la Universitatea Swansea, combinațiile alimentare greșite duc la scăderea glicemiei și, implicit, la un comportament agresiv.

Efectele glicemiei scăzute asupra unei persoane depinde de fiziologia individuală, de felul în care fiecare corp în parte procesează glucoza, însă alcoolul face diferența, pentru că poate induce un comportament agresiv și, în același timp, scade drastic glicemia, mai ales în combinație cu alimentele dulci.

Studiul a mai demonstrat că oricine nu mănâncă timp de opt ore va avea o glicemie scăzută, de aceea trebuie să mâncăm regulat, chiar și înaintea unei mese festive, pentru a ne menține nivelul de glicemie constant.

Dacă avem o dietă echilibrată, în care includem legume și fructe și dacă evităm băuturile alcoolice în exces, glicemia rămâne la un nivel normal, ceea ce ne face să ne comportăm echilibrat, în armonie cu cei din jur.

Lasă un comentariu