TEST NOU PENTRU DETECTAREA CANCERULUI ORIUNDE ÎN ORGANISM

Distribuie pe:

Cercetătorii australieni de la Institutul de Bioinginerie al Universității din Queensland, citați de descopera.ro, au dezvoltat un test care detectează în doar 10 minute prezența celulelor canceroase oriunde în organism, însă nu arată unde și nici cât de gravă este boala.

“În studiul nostru, prin care am folosit o nouă abordare în detectarea cancerului, am reușit diagnosticarea acestei boli în doar 10 minute, cu costuri mult mai mici decât actuala biopsie lichidă.

În timpul cercetării, am descoperit o curioasă diferență între AND-ul celulelor sănătoase și cel al celulelor canceroase, ceea ce ar putea duce la un nou test de sânge pentru punerea în evidență a bolii. Diferența constă în faptul că AND-ul celulelor canceroase are o afinitate puternică pentru... aur.

Această caracteristică pare să fie comună pentru toate celulele canceroase, în general. În dezvoltarea acestui test, am utilizat nanoparticule de aur pentru a detecta cancerul, particulele colorând cancerul în mod diferit. Este vizibilă diferența chiar și cu ochiul liber, atât de simplu este.

Testul se află în fază preliminară și este nevoie de mai multe studii clinice înainte ca acesta să poată fi util pentru pacienți. Până acum, testul a fost efectuat pe 200 de mostre furnizate de pacienți cu cancer și de persoane sănătoase și a avut o acuratețe de peste 90%”, afirmă oamenii de știință australieni.

Lasă un comentariu