PILDE PILDUITOARE (2)

Distribuie pe:

Raportat la numărul populației și la suprafața geografică, Polonia și polonezii au cheltuit de la Uniunea Europeană, an de an, fonduri nerambursabile (însă super-controlabile internațional) de zece ori mai mari decât România și românii. Și știți pentru ce și de ce?! Că peste 1.000 de specialiști polonezi au fost detașați permanent la Bruxelles, începând cu primul an al intrării țării lor în Uniunea Europeană și în Spațiul Schengen. Ca urmare, aveau să “trudească” direct la sursa zecilor de miliarde de euro. Iar stând acolo, pe capul finanțiștilor și politicienilor, au deprins a învăța și principalele “șmecherii” ale întocmirii până și a celor mai neînsemnate proiecte de investiții, în vreme ce ai noștri patru președinți de stat, de sute și sute de miniștri-guvernanți, de mii și zeci de mii de parlamentari și de primari de orașe, municipii și comune n-au încetat să se ciondănească și să se pârască reciproc la DNA. Neuitând, însă, să se împace între ei atunci când alcătuiesc grupurile infracționale pentru jefuirea țării și sfidarea populației sărace. Așa se face că am ajuns să fim în mai toate domeniile în coada Europei! Și atunci, vin și te întreb pe tine, cititorule de gazetă: acești neoameni nu ar trebui bătuți încât să le sune apa în cap! Dar și să li se sechestreze toate averile dobândite ilicit? Eu cred că da! Nu de alta, dar de dată recentă s-a mai găsit încă o găselniță a dezbinării naționale: decuparea din geografia României a așa-zisei “Regiuni de Vest”, alcătuită din actualele județe Timiș, Arad, Bihor și Cluj.

O incredibilă poveste de depănat la gura sobei, tocmai în acest anotimp al iernii și al colindelor de Crăciun și al felicitărilor de Anul Nou. Cum simpatica președintă a Republicii Croației poartă numele de Kolinda Grabar-Kitarovic (1968), de curând, această destoinică și frumoasă femeie a făcut micuței și sărăcuței sale țări (fostă republică în fosta Iugoslavie Federativă) câteva surprinzătoare cadouri de pus sub bradul de Crăciun, între care:

1 . - A vândut la licitație internațională avionul prezidențial, precum și toate cele 35 de limuzine Mercedes Benz atribuite miniștrilor și altor oficialități guvernamentale, după care a depus întreaga sumă rezultată în Trezoreria Statului;

2 . - Și-a redus propriul salariu și al miniștrilor la jumătate, la fel și cheltuielile din exterior ale ambasadelor și consulatelor Croației;

3. - A mărit salariul minim în sectorul privat și a eliminat pensiile speciale ale senatorilor și deputaților.

Și cu toate că respectiva domnișoară - președintă Kolinda vorbește fluent 7 limbi, NU SE CREDE SUPERIOARĂ NIMĂNUI din încântătoarea ei țară, declarată “perla turistică a Mării Adriatice”.

Notă: Așadar, un exemplu care ar trebui urmat și de mai marii Statului Român. Nu de alta, dar autoritățile germane au confiscat mașinile de lux ale românilor care cereau ajutoare sociale; austriecii le oferă numai celor care știu limba statului, în vreme ce italienii nu-i mai lasă pe românii stabiliți la ei să circule cu mașini neînmatriculate în țara lor. Doar Românica noastră rămâne țara tuturor și a nimănui!

Nu numai că nu pot dormi de grija propriilor lor afaceri bancare, militare și războinice, dar evreii-israileni nu-i lasă să închidă ochii și să pună capul pe pernă nici pe arabii vecini de granițe. Nu de alta, dar așa sunt ei modelați de filozofia de credință iudaică a legendarului lor profet Moise și de înțelepciunile de viață ale regelui lor David. Mereu să facă și să plănuiască ceva. Însă numai și numai în favoarea țării lor, în care s-au reîntors cu milioanele după îndelungata lor pribegie prin lume. Inspitați, parcă, de textul și de linia melodică a “Corului robilor evrei”, din opera “Nabucco”, a compozitorului italian Giuseppe Verdi. Și o fac, indiferent unde s-ar afla. Ca urmare, un popor mai solidar cu propriul lui trecut istoric și mai mândru cu scrierea lui de la dreapta la stânga nici că se poate găsi un altul în acest început de mileniu 3. Dovadă că nu vrea să uite și să ierte nici lecția criminal de dură a suferințelor de neimaginat pe care le-a îndurat datorită fanaticului fascism german a lui Hitler și italian al lui Musolini. Atât cel dinainte, cât și din timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial. Așa se face că au mai adăugat la vechile lor deprinderi de vestiți comercianți, bancheri și bijutieri, atât profesia fabricării armelor ultramoderne (inclusiv cele nucleare), cât și talentul speculativ de a “monopoliza” listele anuale cu Premiile Nobel, mai ales în domeniile fundamentale ale științelor lumii contemporane, cum ar fi: medicina umană, chimia pură, cibernetica, matematica superioară și economia capitalistă. Unul dintre valoroșii lor înaintași fiind evreul-germano-elvețian și american Albert Einstein (1879-1955), autorul teoriei relativității.

Lasă un comentariu