LA MULȚI ANI, STIMAȚI MUREȘENI!


Categorie: Editorial
|
29-12-2018
Nr: 247 (7.461)
|
Autor: IOAN HUSAR
|

Stimați mureșeni! Acest număr al ziarului “Cuvântul liber” este ultimul din anul 2018, în care v-am oferit numeroase informații plăcute sau mai puțin plăcute pentru viața dumneavoastră cea de toate zilele. Ne-am străduit să fim obiectivi și nepărtinitori în consemnarea evenimentelor petrecute la nivel de județ, de țară și din lume. La fel vom fi și în 2019, an care se anunță complicat, cu multe probleme în viața politică și economică din țară și de pe glob.

Sperăm, totuși, că în anul ce ne bate la ușă, să nu fim nevoiți să vă prezentăm mai multe vești rele decât bune. Însă, nu depinde de noi ce se va întâmpla în România, în țările din Uniunea Europeană și din celelalte continente. Din păcate, situația internă și internațională este destul de fierbinte și neprevăzută financiar-economic, cât și pe plan militar. În multe zone ale globului sunt conflicte între grupări religioase și etnice care au provocat drame greu de descris sau acceptat pentru milioane de oameni din țări arabe, africane și asiatice, din care milioane de persoane emigrează spre Europa unde speră să-și găsească liniștea și un rost în viața zbuciumată din cauza războaielor locale, a intoleranței ultranaționaliștilor, să-i amintim doar pe cei din Siria și Afganistan, dar și din nu puține state europene, între care și din România. Drama milioanelor de refugiați continuă fără a se găsi soluții pentru a-i pune capăt cu toată intervenția ONU.

Dalai Lama, vizionarul care oferă lumii o lecție înțeleaptă de urmat de către oameni, prin toleranță și iubire, îndemnându-i să reflecteze și la începutul anului 2019, mai mult ca oricând, să se iubească mai mult, uitând de ură, de trufie, de starea socială sau materială în care ne aflăm la un moment dat. Când Dalai Lama a fost întrebat ce îl surprinde cel mai mult la umanitate, la oamenii de astăzi, acesta a spus: “Omul, deoarece își sacrifică sănătatea pentru a face bani, iar apoi își sacrifică banii pentru a-și recăpăta sănătatea. Omul, deoarece este mereu nerăbdător să trăiască în viitor, ceea ce-l face să nu trăiască deloc în prezent. Omul, deoarece trăiește ca și cum nu va muri niciodată, iar în final moare fără să fi trăit vreodată cu adevărat”.

Nemuritoare lecție de viață oferită de înțeleptul Dalai Lama pentru oamenii lumii de azi și viitoare care au uitat de iubirea de oameni, mulți mânați de gândul de a stăpâni, de a acumula bani, averi, nepăsându-le de nenorocirile trăite de milioane de semeni ai lor și mai ales de copiii nevinovați care suferă de foame, de boli ce-i ucide ca urmare a nepăsării celor aflați vremelnic la conducerea țărilor, care au obligația de a-i iubi și a-i ocroti să trăiască.

Stimați mureșeni, acum în prag de an nou încercați să vă iubiți aproapele, să vă tolerați indiferent de etnie, pentru a trăi în armonie.

Stimați mureșeni, colectivul redacției “Cuvântul liber” vă dorește, în 2019, multă sănătate, bucurii și iubire!

La mulți ani!

  • Andrew din America . - December 31, 2018, 1:43 pm
    La multi ani ,la toti ,muresenii mei .Pe curind la weekend.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval