SPECTACOL EXTRAORDINAR DEDICAT POETULUI MIHAI EMINESCU

Distribuie pe:

Marți, 15 ianuarie 2019, în organizarea Ansamblului Artistic Profesionist “Mureșul” din Târgu-Mureș, director Barabasi Attila Csaba, director adjunct Teodor Țogorean, în colaborarea cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș, a avut loc spectacolul extraordinar dedicat poetului Mihai Eminescu, la împlinirea a 169 de ani de la nașterea sa.

În deschiderea spectacolului, prezentatoarea Dana Palcu a anunțat programul zilei și a recitat din opera lui Mihai Eminescu, după care l-a invitat la microfon pe profesorul Ioan Macarie, inspector școlar general, care a spus: “Mă bucur să fiu astăzi alături de voi și vă mulțumesc pentru că ați venit”.

După acest moment, actrița Dana Palcu a dat citire unui scurt istoric a acestui ansamblu mureșean, care de-a lungul existenței sale a reprezentat țara cu cinste, oriunde a fost invitat.

Programul zilei a început cu o suită de dansuri din Bihor, în executarea dansatorilor de la acest ansamblu, în coregrafia lui Florin  Cerghedi și în susținerea orchestrei dirijate de maestrul Bambo Zoltan, care a stârnit ropote de aplauze din partea elevilor prezenți. A urmat grupul “Mureșencele”, format din solistele Dorina Oprea, Maria Sântean Faghiura, Leontina Pop și Dorina Grad, care a interpretat cântece populare și patriotice, apoi un cântec pe versurile poetului aniversat.

În încheiere, dansatorii acestui important ansamblu a interpretat o suită de jocuri populare din Câmpia Transilvaniei, fiind răsplătit cu aplauze din partea elevilor.

La acest moment important au participat elevii de la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș, Liceul Tehnologic “Gheorghe Șincai” și Liceul Tehnologic “Avram Iancu”.

La final, a luat cuvântul Teodor Țogorean, director adjunct al ansamblului, care a spus: “Vă mulțumesc pentru că ne-ați ajutat. Mulțumesc tuturor cadrelor didactice, inspectoratului școlar general cât și vouă, elevilor”.

Lasă un comentariu