UN NOU INCIDENT LA CASA IANCULUI

Distribuie pe:

Un grav incident a avut loc din nou la ,,Casa Iancului” din Tg.-Mureș”, în data de 16.01.2019, când, ,,autori necunoscuți” au scris cu vopsea roșie pe fațada clădirii, cuvinte extrem de jignitoare, de injurioase, pline de ură extremă la adresa românilor, a României și a pesonalităților noastre istorice, Avram Iancu, Horea, Cloșca și Crișan. Nu au mai avut atâta spațiu liber disponibil că să poată întina memoria și altor făcători de istorie în acest areal, unde, jerfitorii neamului acestuia bun și răbdător s-au ridicat mereu pentru dreptate, libertate și adevăr. Așa ceva nu convine, se pare, unora care și-ar dori întoarcerea acelor timpuri când noi, românii, nu eram recunoscuți nici măcar ca nație.

Nu este primul incident de acest gen, ,,Casa Iancului” având cu ceva timp în urmă un incendiu provocat de cocktailuri Molotov, urmat la scurt timp de ruperea și incendierea steagului tricolor, ruperea și, mai apoi, blocarea ușii de la intrare, al suportului de steag și a steagului, etc. Cineva tot provoacă, cineva nu vrea concordie, liniște și bună înțelegere în acest oraș și aceia nu suntem noi, românii, cei rămași încă prea răbdători în fața unor asemenea fapte.

Ca de fiecare dată, au fost sesizate organele competente, însă, mereu am primit și vom primi, cu siguranță, și acum, același răspuns: ,,autori necunoscuți”.

 

Lasă un comentariu