UNIVERSITARII VOR SĂ ADUCĂ TEHNOLOGIA BOSCH LA TÂRGU-MUREȘ!

Distribuie pe:

O delegație a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu-Mureș, formată din prof. univ. dr. ing. habil. Liviu Moldovan, prorector, conf. univ. dr. ing. Mircea Dulău, decanul Facultății de Inginerie, conf. univ. dr. Daniela Ștefănescu, decanul Facultății de Economie și Drept, conf. univ. dr. ing. Emil Nuțiu, cadru didactic la Facultatea de Inginerie, șef lucrări dr. Sorina Moica, de la Facultatea de Inginerie, Vasile-Daniel Ștefan, Compartimentul de Relații cu Piața Muncii, și ing. Ioana Mătea, secretar - șef al Universității, a efectuat în cursul acestei săptămâni o vizită la fabrica Bosch din Blaj, informează conducerea instituției.

Discuțiile au vizat, în principal, înființarea la UMFST a unui centru tehnologic în cadrul căruia să funcționeze un Laboratror Bosch (obiectiv asumat anterior), precum și colaborarea în proiecte comune de cercetare-dezvoltare și stagii de practică ale studenților în cadrul fabricii blăjene. De asemenea, reprezentanții celor două entități au convenit să propună teme de licență (disertații) pentru studenții și masteranzii din cadrul Universității, cu subiecte de interes și în concordanță cu strategia companiei, în contextul evoluției tehnologice, care impune necesitatea actualizării permanente a curriculei universitare.

“Nevoia de calificare pentru actualii și viitorii angajați Bosch reprezintă o provocare pentru managementul companiei, atât în ceea ce privește absolvenții de studii superioare tehnice, respectiv ingineri, dar și personalul tehnic specializat, cu o calificare care să permită coordonarea unor activități de producție. Astfel, s-au purtat discuții în vederea organizării, în cadrul Universității, a unor cursuri de formare pentru personal tehnic calificat la nivel de maistru, unde să predea experți Bosch și cadre didactice de la UMFST Târgu-Mureș”, se precizează în comunicatul dat publicității.

Grupul Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, este prezent pe piața din România de 25 de ani, numărând peste 6.500 de angajați. În 2017, compania a înregistrat un volum de vânzări consolidate de 416 milioane de euro în țara noastră, unde funcționează cu cinci entități, din care o unitate de producție de tehnică liniară și una de tehnologie auto se află în Blaj.

Lasă un comentariu