TEORIA FERICIRII, SCRISĂ DE EINSTEIN


Categorie: Diverse
|
08-02-2019
Nr: 25 (7.486)
|
Autor: AUREL VÂGA
|

Dacă te-ai decis să-ți ghidezi viața după afirmații mai mult sau mai puțin filozofice, ar fi bine ca respectivele cuvinte să aparțină unor oameni de seamă. De exemplu, Albert Einstein a scris teoria fericirii, pe lângă o serie amplă de principii fizice după care ne ghidăm și astăzi. Prea puțină lume știe că respectiva teorie a fericirii există, dar tocmai s-a comercializat cu 1,56 milioane de dolari.

Hârtia cu cele câteva cuvinte ale fizicianului are o poveste foarte interesantă. Practic, detaliile de fond s-ar putea să fi transpus câteva rânduri de text într-o sumă astronomică.

La vârsta de 43 de ani, Albert Einstein ajunsese la un punct în viața sa, în care călătorea pentru a ține discursuri contra cost, la diverse evenimente. În noiembrie 1922, omul de știință a primit aproximativ 2.250 de euro pentru a ține o prelegere la Tokyo. În timpul respectivei călătorii, care nu a fost deloc scurtă, a aflat vestea că tocmai devenise laureat al premiului Nobel pentru fizică. Acel detaliu s-a reflectat în mulțimi de oameni curioși, care s-au grăbit să-l întâmpine la sosire.

Copleșit de atâta atenție și interes din partea publicului larg, Einstein s-a retras în camera sa de hotel de la Hotel Imperial din Tokyo. Acolo a scris teoria fericirii, pe o foaie personalizată cu sigla locației în care se afla. Tot atunci, un mesager a sosit să-i livreze un mesaj. Pentru că nu avea la el bani de bacșis sau pentru că mesagerul nu accepta niciun fel de plată, din principiu, fizicianul i-a înmânat două foi de hârtie, cu mențiunea că s-ar putea să valoreze ceva la un moment dat.

Hârtiile cu pricina au ajuns în mâna unei rude ale mesagerului din Hamburg, Germania. Aceeași persoană care a decis să rămână anonimă a obținut un total de 1,8 milioane de dolari pe cele două documente. Inițial, s-a crezut că valoarea lor nu va depăși o sumă între 5.000 și 8.000 de dolari.

“O viață calmă și modestă aduce mai multă fericire decât urmărirea succesului cu o neliniște constantă.” Aceasta a fost una dintre notițele lui Einstein ce va rămâne în mentalul colectiv, ca fiind teoria fericirii a faimosului om de știință. Cea de-a doua foaie de hârtie a inclus cuvintele, “Când există voință, există o soluție”.

Sursa: adevarul.ro

 

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval