TÂRGU-MUREȘ - DINTELE UNUI RECHIN GIGANT DISPĂRUT, EXPUS LA MUZEUL DE ȘTIINȚELE NATURII


Categorie: Diverse
|
09-02-2019
Nr: 26 (7.487)
|
Autor: ILEANA SANDU
|

Un dinte cu o vechime de aproximativ 20 de milioane de ani care a aparținut unui rechin gigant, Otodus megalodon, dispărut din oceanele lumii, a fost expus la Secția de Științele Naturii a Muzeului Județean Mureș, în cadrul proiectului “Exponatul lunii”, informează agerpres.ro.

Potrivit specialiștilor muzeului, acest dinte de rechin gigant este cel mai mare dinte al speciei descoperit în România și cel mai vechi ca vârstă geologică. El poate fi văzut la Târgu-Mureș pe parcursul acestei luni, care este dedicată paleontologiei vertebratelor.

“Otodus megalodon este o specie complet stinsă de rechin gigant. Dimensiunea corpului putea atinge 15-18 m, în medie având circa 10,5 metri, ceea ce subliniază mărimea impresionantă, pe care nu o regăsim la niciun rechin actual. Practic, putea fi de 3 ori mai mare decât rechinul Marele Alb (Carcharodon carcharias), cel mai mare selacian actual. Exemplarul expus, cu o vechime de aproximativ 20 de milioane de ani (Miocen Inferior), provine din zona orașului Cluj-Napoca și a intrat în patrimoniul muzeului în anul 1958, fiind donat de către domnul Szöcs”, au declarat reprezentanții muzeului, potrivit sursei citate.

Toți cei curioși să vadă uriașul dinte și să afle detalii despre rechinul gigant care a viețuit în oceanele străvechi, sunt așteptați la sediul Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș din Târgu-Mureș, pe tot parcursul acestei luni. 

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval