PÂNĂ LA 28 MARTIE, CRESCĂTORII DE OVINE SE POT ÎNSCRIE ÎN PROGRAMUL DE SUBVENȚIONARE A LÂNII!


Categorie: Economic
|
12-02-2019
Nr: 27 (7.488)
|
Autor: LUCREȚIA POP
|

Guvernul a decis, în ședința din 8 februarie 2019, modificarea și completarea HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”.

“Actul normativ reglementează continuarea în 2019 a programului ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine, pentru comercializarea lânii”, precum și condițiile aferente acestuia. Perioada de înscriere pentru anul 2019 este cuprinsă între data intrării în vigoare a prezentei hotărâri (8 februarie) și 28 martie 2019, inclusiv, iar perioada de cerere în care producția de lână poate fi valorificată este între 29 martie - 30 septembrie 2019, inclusiv.

Solicitanții înregistrați în registrul unic au obligația de a depune la direcțiile agricole județene documentele justificative care să ateste comercializarea producției de lână obținute până la 1 noiembrie 2019, inclusiv. Comercializarea lânii se realizează către un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii, direct sau printr-un intermediar, care are încheiat un contract de livrare lână cu un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii.

Pentru acordarea sprijinului, documentele justificative trebuie să ateste că lâna a fost comercializată, respectând interesul părților. Este necesar ca documentele justificative (factura sau filele din carnetul de comercializare) să indice cantitatea de lână comercializată, direct sau prin intermediar. În cazul intermediarului, acesta va menționa pe filele din carnetul de comercializare al crescătorului de ovine, numărul contractului încheiat cu un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii.

De asemenea, este reglementată plata cantității de lână comercializată în perioada de valorificare corespunzătoare și nedecontată în anul 2018”, precizează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, inițiatorul proiectului.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval