SPECTACOLE ADRESATE COPIILOR

Distribuie pe:

Timp de două zile, 13 și 14 februarie 2019, Ansamblul Artistic Profesionist “Mureșul” din Târgu-Mureș a găzduit, pentru elevii de la Gimnaziul “Liviu Rebreanu”, clasele mici, un program de zile mari. Organizatorul acestor două spectacole a fost directorul adjunct al acestei instituții, Teodor Țogorean.

În prima zi, la care au participat elevii din clasele mici, spectacolul a fost prezentat de către solista de muzică populară Maria Sântean Faghiura. Pe scenă, dansatorii au prezentat un program de suite de dansuri populare din Chiuoar, jocuri țigănești și câte o suită de jocuri din Banat. Apoi, Maria Sântean Faghiura a prezentat elevilor, instrumentele orchestrei ansamblului, dirijat de maestrul Bambo Zoltan. După acest moment, au urcat pe scenă solistele Maria Sântean Faghiura, Dorina Oprea și Leontina Pop, care i-au invitat alături de ele pe copiii acestei școli, dansând pe muzica interpretată de acestea.

Mai menționăm că întreaga coregrafie a acestor două zile de spectacole a aparținut coregrafului Florin Cerghedi.

A fost o plăcută surpriză pentru acești copii, când au văzut pe scenă adevărații artiști pe care, cu frenezie, i-au aplaudat.

În final, fiind ziua de naștere a dansatoarei Ramona Mera, orchestra, dansatorii și soliștii de muzică populară i-au urat și cântat: “La mulți ani!”.

Lasă un comentariu