REMEDIU ÎMPOTRIVA ARTRITEI REUMATOIDE

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Școala de Medicină a Universității Virginia, citați de descopera.ro, susțin că au identificat un element care contribuie la apariția artritei reumatoide, care poate ajuta la explicarea inflamațiilor asociate bolii.

“Noua descoperire a venit într-o manieră neașteptată, iar aceasta poate duce la un nou tratament pentru tulburarea autoimunitară și poate, de asemenea, să permită utilizarea unui test simplu de sânge care să determine gradul de risc pentru dezvoltarea inflamației.

Prin studiul nostru, am dorit să înțelegem mai bine cauza inflamației asociată cu artrita, observând că ștergerea unei gene numite ELMO1 atenua simptomele de artrită la șoareci. A fost surprinzător, întrucât am crezut că pierderea acestei gene va duce la creșterea inflamației.

Inițial, a fost o surpriză pentru noi, însă iubim astfel de rezultate, pentru că ne spun, în primul rând, că nu înțelegem pe deplin problema științifică atunci când începem să o explorăm, iar în al doilea rând, astfel de rezultate neașteptate ne fac să gândim într-un mod diferit. Având în vedere că artrita reumatoidă afectează milioane de oameni din întreaga lume, am simțit nevoia să înțelegem mai bine această observație.

Cercetând mai în profunzime rezultatul, am determinat că genele ELMO1 induc inflamația prin funcția lor în celulele albe, numite neutrofile, acestea fiind prima linie de apărare a organismului. În mod normal, sunt bune pentru noi împotriva multor infecții bacteriene, dar există și situații în care pot afecta organismul.

Totodată, am mai descoperit și că există o variație naturală în gena ELMO1, care poate face ca neutrofilele să devină mai mobile, să aibă potențialul de a invada articulațiile în număr mai mare și să inducă inflamația. Un test de sânge ar putea detecta această variație.

În mod normal, doctorii sunt reticenți în blocarea efectului genelor precum ELMO1, pentru că astfel de gene pot juca un rol divers în corp. Dar noi am constatat că ELMO1 este diferit și se alătură cu seturi foarte specifice de proteine doar în neutrofile și nu în alte tipuri de celule pe care le-am testat.

În mod încurajator, blocarea genei ELMO1 în laborator a atenuat inflamația la șoareci fără să ducă la alte probleme. Acum, vom identifica medicamente care să inhibe funcția lui ELMO1 și vom elabora un test pentru variația (polimorfismul) din genă”, explică oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu