ROMÂNIA SE ÎNDREAPTĂ CĂZNIT CĂTRE UN TOTALITARISM MASCAT...

Distribuie pe:

Asistăm la un nou asalt asupra justiției din partea grupării politice infracționale călăuzite de Liviu Dragnea. Sfidarea Uniunii Europene și modificarea legilor justiției printr-o ordonanță de urgență, adoptată din nou pe furiș de Guvernul României, fără asigurarea transparenței decizionale privitoare la modificarea legislativă și fără a exista avizul Consiliului Superior al Magistraturii, garantul constituțional al independenței justiției, reprezintă un act foarte grav, subminator la adresa statului de drept.

Este desconsiderat, ocolit legislativ și subminat Parlamentul României, se încalcă consecvent, cu bună știință, prevederile constituționale în temeiul cărora ordonanțele de urgență trebuie să fie justificate de existența unor situații excepționale, care impun adoptarea unor reglementări urgente. De fapt, asistăm la o imixtiune nepermisă în competența legislativă a Parlamentului, încălcându-se principiul suveran al separației puterilor în stat.

Asistăm la un afront fățiș al guvernanților la adresa Comisiei Europene și a Comisiei de la Veneția, câtă vreme Guvernului României i s-a transmis explicit și imperativ să nu promoveze OUG pe Legile Justiției. Ordonanța de urgență promovată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, reprezintă un act normativ chiar mai grav decât mult trâmbițata amnistie și grațiere, asigurând cadrul legislativ necesar pentru subordonarea politică totală a Justiției. Dragnea nu mai are nevoie de amnistie și grațiere, când poate să-și decidă procurorii și judecătorii și să stabilească orice sentință din România.

România riscă acum posibilitatea activării Articolului 7 din Tratatul UE. În acest sens, Comisia Europeană a reacționat prompt prin poziția exprimată de Margaritis Schinas, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, anunțând că urmărește cu mare îngrijorare cele mai recente evoluții privind statul de drept în România. “Atât conținutul, cât și procedura ultimelor modificări, folosind ordonanțele de urgență, fără consultări cu sistemul judiciar și părțile interesate, par a fi în contradicție directă cu recomandările Comisiei din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, aprobate de toate statele membre.”

Să nu uităm că premierul României s-a angajat ca, în relațiile cu Comisia de la Veneția, Comisia Europeană și GRECO, orice modificare în legislația privitoare la Justiție să se facă după consultări prealabile și după informări ale acestor organisme, în special în temeiul unor informări consultative cu Comisia Europeană. Se dovedește acum că Viorica Dăncilă a mințit, iar România este pusă într-o situație delicată.

PMP a pichetat Instituția Avocatului Poporului, solicitând să fie sesizată Curtea Constituțională în privința ultimei ordonanțe de urgență privind legile Justiției. Victor Ciorbea, pensionarul de lux, minte! Tinerii din PMP care au pichetat sediul Avocatului Poporului NU au fost invitați la discuții, așa cum anunța comunicatul instituției. PMP cere imperativ Avocatului Poporului să reacționeze în privința OUG pentru justiție.

În acest context, devine străvezie acțiunea procurorului Adina Florea, care a solicitat, miercuri, Direcției Naționale Anticorupție, pentru a patra oară, transmiterea dosarului TelDrum, în care este cercetat liderul PSD Liviu Dragnea, către secția specială de investigare a magistraților. Această solicitare s-ar întemeia pe necesitatea soluționării unui dosar aflat pe rolul secției de investigare a magistraților, fiind vizat, chipurile, un magistrat.

Povestea magistratului implicat în TelDrum a apărut odată cu valiza rătăcită în câmp (la începutul lui noiembrie 2018) - atunci a ieșit la iveală că soțul Simonei Marcu (fostă șefă CSM) a primit, în calitate de avocat, mai multe onorarii din partea TelDrum. Dar, dacă SIIJ dorește neapărat să-i ancheteze pe Simona Marcu și soțul său, se poate face oricând o disjungere pe infracțiunile în care cei doi ar fi implicați. Nu e nevoie ca dosarul să fie mutat de la DNA la SIIJ.

Dragnea nu se află la prima încercare de a schimba procurorul de caz din acest dosar. Tudorel Toader a mai vrut să dea un OUG care să limiteze vârsta la care un procuror ar putea accede în DNA, tocmai pentru a scăpa de procurorul Alexandra Lăncrănjan.

Avem de-a face cu o încercare forțată de a-l scăpa pe Dragnea de un periculos dosar penal, iar liderul PSD trebuie înălbit, apretat și înmiresmat legal. Argumentația folosită de Secția pentru investigarea magistraților este absolut aberantă. În logica aceasta, introducerea oricărei plângeri penale pentru vreun procuror sau judecător va face ca dosarele cu pricina să le revină.

Conform conceptului “dezbină și cucerește”, PSD a reușit să genereze un război fratricid în Justiție, care pulverizează încrederea oamenilor în instituții și în ideea împărțirii dreptății. România se îndreaptă căznit către totalitarism.

 

Lasă un comentariu