TÂRNĂVENI - FONDURI EUROPENE PENTRU UN CENTRU DE SERVICII SOCIALE

Distribuie pe:

Pr. Nicolae Anusca, director al Asociației Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, și Simion Crețu, director general ADR Centru, au semnat proiectul de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru extinderea și etajarea unei case care va fi transformată în centru de zi pentru vârstnici. Practic, cu fonduri totale de peste un milion euro, se va amenaja un centru de îngrijire fără componentă rezidențială, unde vor funcționa un centru de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice, o cantină socială, precum și un centru pentru servicii de îngrijire și asistență la domiciliu. Proiectul a fost semnat la sediul ADR Centru din Alba Iulia, iar lucrările vor fi gata până la 31 august 2021, informează surse din cadrul Departamentului Relații Publice și Comunicare al instituției. Obiectivul îl constituie creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale pentru grupul vulnerabil de persoane vârstnice din zona Văii Târnavelor, în special pentru locuitorii de pe cursul mijlociu al Târnavei Mici.

Centrul va fi amenajat în Târnăveni, strada Victoriei nr. 12, într-o clădire neutilizată, valorificându-se la maxim cei 230 mp ai construcției existente, urmând ca de serviciile de asistență să beneficieze aproximativ 200 de vârstnici.

Valoarea totală a proiectului este de 4.728.520,33 lei, din care 4.191.723,03 lei reprezintă fonduri nerambursabile, restul provenind din contribuția beneficiarului, menționează sursa citată.

Lasă un comentariu