UN NOU ÎNCEPUT

Distribuie pe:

Membrii Societății Culturale ,,Al. Papiu Ilarian" au fost convocați, pentru data de 7 martie, la Adunarea Generală, în deschiderea căreia a fost păstrat un moment de reculegere în memoria celui care a fost cel mai activ membru al societății, Lazăr Lădariu, membru fondator, mentorul ei, cel care a susținut și s-a implicat, cu toată ființa sa, în activitatea organizației.

În cadrul manifestării - la care au fost prezenți numeroși membri veniți din localitățile: Bistrița, Luduș, Reghin, Târnăveni, Căpușul de Câmpie, precum și președinții societăților, asociațiilor, fundațiilor: “Avram Iancu", “Vasile Netea", “Liga Scriitorilor", “Romulus Guga", “Sânzâene" - președintele prof. Petru Nemeș a făcut un scurt istoric al societății, punctând principalele realizări ale acesteia.

Scopul Adunării generale a fost acela de a actualiza Statutul societății, vechi de peste 25 de ani, și de a-l adapta actualelor prevederi legislative, noul statut aprobat punând accent pe activitatea de cercetare a vieții și operei lui Al. Papiu Ilarian, precum și pe implicarea mai mare a tinerilor în aceste activități.

Noua conducere a societății are următoarea componență: președinte - conf. univ. dr. Nicolae Ploeșteanu, vicepreședinte - prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, secretar general - conf. univ. dr. Eugen Hurubă, membri - Vasile Pal și Vasile Cornea; președinte de onoare - prof. Petru Nemeș.

S-a propus și acceptat înființarea unui “Centru de Creație" pentru tineri, a unei biblioteci de profil, a unei edituri proprii, acordarea de burse tinerilor merituoși, acordarea de însemne, diplome și premii pentru membrii cei mai activi.

Lasă un comentariu