ADR CENTRU INFORMEAZĂ: SE POT DEPUNE PROIECTE PENTRU DEZINSTITUȚIONALIZAREA COPIILOR DIN CENTRELE DE PLASAMENT


Categorie: Economic
|
13-03-2019
Nr: 48 (7.509)
|
Autor: ILEANA SANDU
|

Peste 30 de persoane au participat la sesiunea de informare organizată de ADR Centru la Alba Iulia, eveniment adresat potențialilor beneficiari ai apelului de proiecte privind investițiile pentru dezinstituționalizarea copiilor din centrele de plasament de la nivelul Regiunii Centru, informează surse din cadrul Agenției.

Alocarea financiară la nivel național este de peste 78,78 milioane euro, iar un proiect poate avea ca valoare maximă eligibilă un milion de euro și minim eligibil 200.000 euro. Dintre centrele de plasament eligibile pentru închidere evaluate la nivel național în cadrul proiectului, se află pe raza Regiunii Centru, în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Solicitanți eligibili sunt Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din județele care se regăsesc în Lista de prioritizarea elaborată de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție pentru implementarea planurilor de dezinstituționalizare. Acestea pot aplica singure sau în parteneriat cu alte entități.

Proiectele care pot fi depuse în cadrul acestui apel au ca obiectiv simplificarea metodologiei de închidere a centrelor de plasament, fiind considerate eligibile activități precum: construirea/reabilitarea/modernizarea/extinderea, precum și dotarea infrastructurii pentru centrele de zi pentru copii. În cadrul acestui apel, pot fi construite/reabilitate/modernizate/extinse, dar și dotate casele de tip familial pentru copii, fiind alocate resurse și pentru reabilitarea/modernizarea/extinderea/dotarea unor imobile și transformarea lor în centre de zi pentru copii. În funcție de fiecare caz în parte, se finanțează reabilitarea/modernizarea/ extinderea/dotarea unor imobile și transformarea lor în case de tip familial pentru copii, precum și asigurarea/modernizarea utilităților generale și specifice pentru centrele de zi și pentru casele de tip familial, inclusiv facilități de acces fizic pentru persoane cu dizabilități.

Proiectele se depun în perioada 1 martie - 1 iulie și trebuie să fie finalizate până în 31 decembrie 2023, se mai arată în comunicatul dat publicității.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval