MENTA


Categorie: Diverse
|
13-04-2019
Nr: 71 (7.532)
|
Autor: 
|

Menta este o plantă binecunoscută pentru proprietățile sale curative, dar și pentru aroma tonifiantă. Ceaiul de mentă este utilizat în medicina naturistă pentru proprietățile sale digestive, calmante, decontractante și decongestionante.

Infuzia de mentă calmează dereglările digestive cauzate de nervozitatea excesivă și stimulează vezica biliară. De asemenea, calmează migrenele, durerile de cap și de gât.

Substanța cea mai importantă pe care o conține această plantă, cu efect terapeutic, este mentholul, eficace în cazul amețelilor, durerilor intestinale, de stomac. Potasiul, calciul și vitamina B determină creșterea tonusului muscular și a imunității organismului. Infuzia de mentă mărește, deopotrivă, gradul de concentrare.

Gustul mentei variază, în funcție de tipul de cultură, de la mentolat la acrișor. La bucătărie, este recomandată folosirea frunzelor proaspete. Englezii și arabii sunt cei mai mari consumatori de mentă din lume. În timp ce primii folosesc mentă pentru sosuri, alături de mâncărurile cu carne de miel, arabii beau, la aproape orice oră din zi, ceai fierbinte de mentă, pentru a se răcori. În Orientul Mijlociu și în

Africa, această plantă este folosită la salate, pentru condimentarea grătarului, aromarea iaurtului sau a dulciurilor pe bază de brânză. Poți folosi și tu menta:

- la ceaiuri: pune câteva frunze de mentă în ceaiul negru, pentru a reduce efectul cafeinei; lasă 2-3 minute sau chiar mai mult, dacă vrei să obții o aromă mai puternică;

- la dulciuri: înghețata, înainte de a o pune la frigider, o poți aroma cu frunze de mentă. Lasă timp de cinci minute la congelator și scoate frunzele;

- la omletă: adaugă, la sfârșit, câteva frunze de mentă pentru o aromă mai plăcută;

- la salate: pune câteva frunze în salatele cu ceapă roșie, roșii, pătrunjel, sos de lămâie.

 

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval