CELE MAI MULTE ACCIDENTE DE MUNCĂ DIN UE SE ÎNREGISTREAZĂ ÎN ROMÂNIA!

Distribuie pe:

Potrivit Monitorului Social, în anul 2017, în România s-au înregistrat 4.704 accidente de muncă, probabilitatea ca un angajat român să își piardă viața în urma unui accident de muncă fiind de două ori și jumătate mai mare decât în restul Uniunii Europene.

Implicați în accidentele de muncă sunt mai ales bărbații, dat fiind faptul că în domenii precum construcții și manipularea mărfii lucrează cu preponderență persoane de sex masculin. Inclusiv cei care lucrează în agricultură și în domeniul forestier sunt expuși riscurilor. Mai exact, 60% din accidentele fatale la locul de muncă se produc în domeniile mai sus amintite.

În ceea ce-i privește pe cei care sunt răniți la locul de muncă, cel mai frecvent aceștia suferă fracturi de oase, contuzii sau dislocări de șold, accidentele mortale fiind definite drept acele accidente care duc la moartea victimei în termen de un an de la producerea accidentului.

La polul opus, țările care își pun cel mai puțin cetățenii în pericol la locul de muncă sunt Olanda, Suedia, Germania și Danemarca.

 

Lasă un comentariu