APA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE...

Distribuie pe:

Unul dintre subiectele de interes major, aflat pe ordinea de zi a Colegiului Prefectural al Județului Mureș de ieri, 15 mai, a vizat calitatea apei potabile în județ, datele (pe 2018) fiind oferite de dr. Iuliu Moldovan, director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș.

În zonele de aprovizionare mari (ZAP) din sistem centralizat, respectiv: Târgu-Mureș, Sighișoara, Reghin, Luduș, Târnăveni, Sovata, Sâncraiu de Mureș, Bistra Mureșului (localități care deservesc mai mult de 5.000 de persoane), din cele 1.403 analize microbiologice efectuate, 10 nu corespund bacteriologic (Escherichia Coli, Enteroccoci, bacterii coliforme, Clostridium, Perfringens), iar din cele peste 1.400 de analize fizico-chimice, 369 (25%) s-au dovedit necorespunzătoare, conținând Clor rezidual liber și Fier.

În ce privește calitatea apei de fântână și a apei arteziene de utilizare publică, la solicitarea Unităților Administrativ Teritoriale (UAT) au fost recoltate probe din 205 fântâni și izvoare publice din județ, din care 11 s-au dovedit conforme, printre acestea numărându-se și izvoarele din strada Predeal și din strada Moldovei din Târgu-Mureș.

Aprovizionarea cu apă potabilă în sistem public centralizat, în zonele de aprovizionare menționate, este asigurată de S.C. Compania Aquaserv S.A Târgu-Mureș și de S.C. Servicii Tehnice Comunale S.A. Sovata. 

Lasă un comentariu