UNGARIA A FORȚAT 11 SOLICITANȚI DE AZIL AFGANI SĂ TREACĂ ÎN SERBIA


Categorie: Extern
|
10-05-2019
Nr: 87 (7.548)
|
Autor: AGERPRES
|

Autoritățile ungare au forțat 11 afgani să treacă frontiera în Serbia, după ce le-au fost respinse cererile de azil, a indicat Comitetul Helsinki din Ungaria, transmite, joi, Reuters.

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) a atras atenția că acțiunea Ungariei de a forța cele două familii să părăsească țara constituie „o încălcare flagrantă a dreptului internațional și european".

Potrivit legii ungare, cererile de azil înaintate de cetățenii unor state considerate de Budapesta, ca sigure, sunt respinse, a precizat agenția ONU, notând că acest caz scoate în relief „îngrijorări profunde" în ce privește această practică.

Oficiul Ungar pentru Imigrație și Azil (IAO) a declarat că măsurile au fost parte a unei operațiuni comune cu Frontex, în cadrul căreia 39 de persoane au fost expulzate pe calea aerului în Afganistan.

Potrivit Comitetului Helsinki, operațiunea ungară a vizat trei familii afgane. Două familii, din care făcea parte și o femeie însărcinată, au fost mutate în Serbia peste noapte.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval