NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ! ASIGURAREA CULTURILOR CU BANI EUROPENI

Distribuie pe:

Sesiunea pentru depunerea cererilor de finanțare pentru submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, animalelor și plantelor din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală se derulează încă de la începutul lunii trecute, fiind împărțită în două etape: pentru culturile de primăvară și pentru cele de toamnă.

Pentru culturile de primăvară, depunerea cererilor se poate face până în 30 noiembrie 2019. Sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de fermier, în cazul fermelor mici cu dimensiunea economică până la 11.999 de euro standard output (SO); 55% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier, în cazul fermelor cu dimensiunea economică mai mare sau egală cu 12.000 SO.

Alocarea financiară pentru întreaga perioadă de programare este de 42.797.487 de euro, dosarele de finanțare înregistrându-se continuu, până la epuizarea fondurilor. Se dorește, astfel, încurajarea fermierilor să își asigure culturile împotriva fenomenelor climatice nefavorabile (inundații, secetă, grindină, îngheț, ploi torențiale, tornade, furtuni etc.).

Pentru a beneficia de sprijin, solicitantul va încheia o asigurare pentru riscurile prevăzute, angajându-se să plătească valoarea integrală a primei de asigurare în cuantumul și la termenele prevăzute în contractul de asigurare, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Lasă un comentariu