MIGRANȚII NEMULȚUMIȚI DE CONDIȚIILE DE DETENȚIE AR TREBUI SĂ RĂMÂNĂ ACASĂ, SPUNE TRUMP


Categorie: Politic
|
11-07-2019
Nr: 130 (7.591)
|
Autor: AGERPRES
|

Președintele american Donald Trump a afirmat că migranților clandestini care “nu sunt mulțumiți” de condițiile de detenție ar trebui să li se spună să nu vină în Statele Unite, o reacție ce survine după ce un raport oficial american a prezentat detalii despre situația precară în care sunt ținuți migranții în mai multe centre de la granița cu Mexic, transmit AFP și dpa.

Raportul, publicat de Inspecția generală a Departamentului pentru Securitate Internă (DHS), admite că suprapopularea și insecuritatea în mai multe centre de detenție din Texas prezintă un risc pentru migranții care sunt ținuți în aceste condiții.

Documentul vorbește despre lipsa accesului la dușuri, mâncare caldă sau haine de schimb, precum și despre detenția prelungită în care sunt ținuți migranții.

“Dacă imigranții ilegali nu sunt mulțumiți de condițiile din centrele de detenție construite sau renovate rapid, spuneți-le pur și simplu să nu vină. Toate problemele vor fi rezolvate!”, a scris Trump într-o serie de mesaje pe Twitter.

“Mulți dintre acești străini clandestini trăiesc acum mult mai bine decât acolo de unde vin, și în condiții mult mai sigure”, a adăugat el.

Într-un alt tweet, președintele american a lăudat Mexicul, care a acceptat, la presiunea Washingtonului, să întărească controalele la granița de nord, că “face o treabă mult mai bună decât democrații la frontieră”. “Mulțumesc Mexicului!”, a scris Trump.

Zona de frontieră cunoaște de mai multe luni o sosire masivă de migranți din țările Americii Centrale. În mai, 114.000 de persoane au fost reținute și plasate în detenție după ce au trecut ilegal granița.

Condițiile de viață în aceste centre de criză au fost denunțate în ultimele săptămâni de mai multe organizații neguvernamentale și de aleși democrați.

Adaugă comentariu

Title:
Nume(*):
Email:
Reply Notify:
Website:
Comentariu(*):
Code in the picture:
 
Note: Your comment has been received and is awaiting approval